Kuorma-autonkuljettaja ajoi poliisin haaviin lähes jarruttomalla autolla, jossa oli heikosti kiinnitetty yli 10 000 kilon ylilasti - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oulun poliisin haaviin ajoi todellinen pommi: Miltei jarruttomassa ajoneuvossa oli yli 10 000 kilon ylikuorma – eikä siinä vielä kaikki

Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti koko maassa tällä viikolla.

Poliisin käynnissä oleva tehovalvontakampanja kohdistuu raskaaseen liikenteeseen. Kuvituskuva.

20.7. 12:30

Raskaan liikenteen valvonnalle on selkeästi tarvetta, sillä Oulun poliisin liikenneryhmän haaviin jäi maanantai-iltana kuorma-auto, jolla oli kyydissään yli kymmenen tuhannen kilon ylikuorma.

Poliisilaitos kertoo tiedotteessa, että kuorma-auton sallittu massa ylittyi noin 40 prosentilla, eikä vaihtokorissa olleen kuorman liikkumista oltu estetty mihinkään suuntaan riittävästi. Tämän lisäksi kuorma-auton jarrujärjestelmässä oli vakava vika, joka teki vilkkaasti liikennöidyllä alueella liikkuneesta kuorma-autosta lähes jarruttoman.

Poliisi poisti kuorma-autosta rekisterikilvet ja määräsi kuorma-auton kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisi muistuttaa, että suurin vastuu ammattiliikenteen turvallisessa liikkumisessa ja säännösten noudattamisessa on yrityksillä. Erityistä huomiota tulisi kiinnittää kaluston kuntoon. Raskaan kaluston jarrut ovat jo lähtökohtaisesti kovassa rasituksessa, joka johtuu jarruille kohdistuvista suuremmista massoista. Siksi on erityisen tärkeää huoltaa jarrut säännönmukaisesti, ja myös työnantajan tulee huomioida ajoneuvon kunto ennen kuin se luovutetaan työntekijän kuljetettavaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?