Näin myrsky on kurittanut tiistaina – 12 200 taloutta yhä ilman sähköä - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Näin myrsky on kurittanut tiistaina – 12 200 taloutta yhä ilman sähköä

Ilmatieteen laitos antoi aiemmin tiistaina rajun ukonilman varoituksen Etelä-Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle, Pohjois-Savoon ja Pohjanmaalle.

22.6. 23:03

Myrsky on kurittanut tiistaina erityisesti Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaan sekä Kainuun maakuntia.

Ilmatieteen laitos antoi aiemmin tiistaina rajun ukonilman varoituksen Etelä-Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle, Pohjois-Savoon ja Pohjanmaalle.

Reaaliaikaisen Sähkökatkokartta-palvelun mukaan Suomessa oli klo 23 aikaan yhä reilut 12 200 taloutta ilman sähköjä. Näistä valtaosa sijoittuu Pohjois-Pohjanmaalle, Kainuuseen sekä eteläiseen Lappiin.

Etelä-Pohjanmaalla Tuurissa raju ukkosmyräkkä pyyhkäisi Keskisen kyläkaupan yli. Taivaalta tuli havaintojen mukaan vettä ja rakeita.

Yllä lukijan kuvaama video, josta näkyy, miten rankkasade pyyhkii parkkipaikkaa, ostoskärry vilistää asvaltilla yksinään ja kyläkaupan kahvilan katosta tulee vettä läpi.

Paikalla olleen silminnäkijän mukaan kyläkaupan kahvilan katosta vuoti vettä kuin saavista kaatamalla.

Lue lisää: Kova ukkospuuska pyyhkäisi Keskisen Kyläkaupan yli – katosta vesi läpi sisälle: ”Oli aika raju keli”

Puoli viiden aikaan iltapäivällä Alavuden pelastuslaitokselta kerrottiin, että pelastuslaitoksen kaksi yksikköä pumppasi vettä ulos kyläkaupasta.

Kyläkauppias Vesa Keskisen mukaan kaupan lattiapinta-alasta yli 10 000 neliömetriä oli veden peitossa. Vettä oli muun muassa tavaramyymälän, ruokamyymälän, kauppakadun ja logistiikkakeskuksen lattioilla.

Lue lisää: Tuurin kylä­kaupasta oli yli hehtaari veden vallassa, sisällä noin 2 000 asiakasta kun vesi rytisi katon läpi – nyt puhuu Vesa Keskinen

Keskinen kertoi, että kaupassa oli noin 2 000 asiakasta, kun vettä alkoi tulla katon läpi sisään. Hänen mukaansa asiakkaille tai henkilökunnalle ei koitunut tilanteessa vaaraa. Kaupalle ei aiheutunut tapauksen yhteydessä vesivahinkoja.

Myrsky sotki myös liikennettä Jyväskylän suuntaan nelostiellä Pohjois-Pohjanmaan Limingassa. Raskaan ajoneuvon kaatuminen aiheutti kilometrien mittaiset jonot.

Moottoritielle kaatunut raskas ajoneuvo katkaisi etelään päin menevän liikenteen Limingassa.

Paikalla ollut Ilta-Sanomien valokuvaaja kertoi, että Oulusta etelään menevä liikenne oli käytännössä jumissa. Autot seisoivat Zatelliitin liittymästä aina onnettomuuspaikkaan Tupakseen asti.

Lue lisää: Myrsky sotkee liikennettä: Tuuli paiskasi rekan perä­vaunun nurin moottori­tiellä – kaatuneet puut sotkevat juna­liikennettä

Poliisin mukaan illan aikana Oulun ja Jokilaakson alueella oli ollut runsaasti puunkaatumistehtäviä.

Junaliikenne oli myös sekaisin myrskyn vuoksi Oulun suunnalla. Sähköratavika keskeytti junaliikenteen Kajaanin ja Oulun välillä ja junat korvattiin bussikuljetuksilla.

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic arvioi, että vian korjaus kestää ainakin loppupäivän.

Myrskyn eturintama oli kolmen aikaan Tyrnävällä.

Myrskyn eturintama havaittiin kolmen aikaan iltapäivällä Limingassa.

Lue lisää: Tältä näytti myrskyn etu­rintamassa – ”Puut heiluvat vaaka­suorassa”

Havaintojen mukaan taivas pimeni, vettä alkoi tulla paljon ja salamat löivät molemmin puolin tietä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?