Koiran aamulenkitys päättyi karmeasti Oulussa – "Näin helpostiko ihminen kuolee?" - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Koiran aamu­lenkitys päättyi karmeasti Oulussa – "Näin helpostiko ihminen kuolee?"

Sekava mies hyökkäsi retkikirveen kanssa kolmen ihmisen kimppuun Oulussa ja Limingassa.

Käräjäoikeus passitti kirveen kanssa riehuneen miehen mielentilatutkimukseen. Häntä syytetään kolmesta tapon yrityksestä.

2.6. 9:51

75-vuotias oululaisnainen lähti joulukuisena aamuna tavanomaiselle lenkille koiransa kanssa. Arkinen kävely sai kauhistuttavan käänteen, kun sekavan oloinen mies kävi naisen kimppuun kevyen liikenteen väylällä.

Miehellä oli mukanaan kirveen tai vasaran näköinen astalo. Hän löi sillä naista päähän. Uhri kaatui lyönnin voimasta maahan.

– Hän löi kahdesti päätä kohden ja ajattelin, että näin helpostiko ihminen kuolee. Hänellä oli selvä surmaamistarkoitus, iäkäs nainen kertoi Oulun käräjäoikeudessa.

Liminkalaismies kävi myös kahden muun ihmisen kimppuun samana päivänä joulukuussa 2020. Toinen uhri oli aamulla kello 7 aikaan Tuirassa ulos tupakalle mennyt mies. Kolmas uhri oli Limingassa ystävänsä häissä ollut bestman.

Hääseurue oli Alakestilän Arboretumissa ottamassa hääkuvia, kun koiraa ulkoiluttanut mies tuli paikalle kyselemään, kenen auto on pysäköitynä alueelle.

– Hän otti joko reisitaskusta tai paidan alta pienen kirveen, nosti sen yhdellä kädellä ylös ja löi lavan seutuun. En ole koskaan pelännyt niin paljon ja uskoin, että joku yrittää ihan tosissaan tappaa minut, uhri kertasi tapahtumia oikeudessa.

Miehelle luettiin käräjäoikeudessa kaikkiaan 12 syytekohtaa. Tapon yritysten lisäksi mukana on useita vahingontekoja. Kirveen kanssa riehumisen lisäksi miehen epäillään rikkoneen ikkunoita omakotitaloista ja ajovaloja autoista. Häntä syytetään myös huumausainerikoksesta, koska hän kasvatti hamppua kotonaan.

Miehellä on todettu psyykkinen sairaus vuonna 2005. Puolustuksen mielestä hän on ollut tekojen aikaan alentuneesti syyntakeinen tai syyntakeeton. Mies ei ole osannut kertoa syitä teoille.

Oulun käräjäoikeus totesi välituomiossaan liminkalaismiehen menetelleen syytteen teonkuvauksessa väitetyin tavoin. Mies on myöntänyt menetelleensä rangaistavaksi säädetyllä tavalla. Hän halusi, että hänen rikosten tekoajan mielentilansa tutkitaan. Käräjäoikeus lähetti miehen mielentilatutkimukseen. Jutun käsittelyä jatketaan tutkimuksen jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?