21-vuotias mies tuomittiin seksuaalirikoksista – uhrit alaikäisiä

Oulun käräjäoikeus on tuominnut 21-vuotiaan miehen 3 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen vankeus­rangaistukseen huumausainerikoksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

17.5.2021 16:48

Mojtaba Moradi tuomittiin myös toisessa seksuaalirikosjutussa. Hän sai 7 kuukauden vankeustuomion kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rangaistusta mitattaessa on otettu kohtuuden mukaan alentavana huomioon yli 3 vuoden mittainen vankeusrangaistus toisesta seksuaalirikosjutusta.

Rikokset ovat tapahtuneet vuonna 2019 ja 2020.

Toisessa tapauksessa käräjäoikeus katsoi Moradin välittäneen ja luovuttaneen alaikäiselle uhrilleen kannabista. Hän oli pakottanut uhrinsa sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttäen.

Miehen mielestä sukupuoliyhteyttä oli harrastettu yhteisymmärryksessä ja tyttö oli poltellut omaa kannabistaan. Hän kertoi luulleensa tytön olevan 16-vuotias.

Käräjäoikeus piti kuitenkin uhrin kertomusta luotettavana. Todistajien kertomukset ja hätäkeskustallenne tukivat sitä.

Mies joutuu korvaamaan uhrilleen kärsimyksistä 10 000 euroa.

Toisessa tapauksessa tuomittu mies oli tekemisissä toisen alaikäisen tytön kanssa. Hän on ollut uhrin kanssa sukupuoliyhteydessä useita kertoja. Mies kiisti teot. Hänen mukaansa ne ovat tapahtuneet seurustelusuhteessa, johon on liittynyt suutelemista ja halaamista.

Uhrin ja todistajien kertomukset sekä kirjallinen näyttö tukivat kuitenkin uhrin näkemyksiä tapahtuneista. Mies joutuu maksamaan uhrilleen korvausta kärsimyksestä 7 500 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?