Oulun tartuntakäyrä lähti taas nousuun – uusia altistumisia koulussa, palvelukodissa, ravintolassa ja kuntosalilla - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oulun tartuntakäyrä lähti taas nousuun – uusia altistumisia koulussa, palvelukodissa, ravintolassa ja kuntosalilla

Ravintolasulku avattiin Oulun seudulla 9. huhtikuuta.

Oulussa on ilmennyt uusia koronavirusaltistumisia monissa eri paikoissa (kuvituskuva).

21.4. 11:30

Oulu on koronaepidemiassa alhaisimmalla eli perustasolla. Viime viikon uusien tartuntojen ja altistuneiden määrä kasvoi Oulussa yli kaksinkertaiseksi edellisviikkoon verrattuna.

Perjantaina 16. huhtikuuta tuli ilmi joukkoaltistuminen Ritaharjun koulun 9A-luokalla. Karanteeniin asetettiin 20 oppilasta. Kaikkien oppilaiden huoltajiin on oltu yhteydessä.

Palvelukoti Caritas Kipparissa on todettu koronapositiivinen asukas. Altistuneet on voitu rajata yhteen palvelukodin soluun.

Yksikössä on ohjeistettu oireettomien seulontaluonteinen testaus altistuskaranteeniin asetetuille asukkaille ja heidän kanssaan työskennelleille henkilöille. Yksikössä pyritään terveysviranomaisten ohjeilla estämään jatkotartunnat.

Altistumisen mahdollisuus virukselle on ilmennyt myös kolmessa ravintolassa ja kuntosalilla perjantaina 16. huhtikuuta seuraavissa paikoissa:

  • pe 16.4. klo 8.30-10.00 Hukka Xpress Rotuaari

  • pe 16.4. klo 13.15-13.45 ravintola Pad Thai Baan Naa

  • pe 16.4. klo 20.00-21.00 Petrellin saluuna

  • pe 16.4. klo 21.00-22.30 Teerenpeli

Näissä paikoissa kyseiseen aikaan oleilleiden tulee tarkkailla vointiaan ja hakeutua herkästi testiin tarvittaessa.

Oulussa on viimeksi vapautettu rajoitusten piiristä nuorisotilojen ja Pohjois-Pohjanmaan museon käyttö. Aluehallintovirasto on nostanut kokoontumisrajoituksen sallittua henkilömäärää kuudesta kymmeneen henkilöön.

Valtioneuvosto on poistanut Oulun osalta ravintoloiden sulun perjantaista 9.4. alkaen. Muut rajoitukset ja suositukset ovat toistaiseksi ennallaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?