Sama mies tehtaili ryöstöjä ja ryöstön yrityksiä Ylivieskassa – uhkasi myyjiä kuula-aseella - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Sama mies tehtaili ryöstöjä ja ryöstön yrityksiä Ylivieskassa – uhkasi myyjiä kuula-aseella

Epäilty ryöstäjä jäi kiinni keskustan Salesta poliisin varoitettua paikallisia kauppaliikkeitä.

8.4. 19:08

Ylivieskan alueella tapahtui keskiviikon ja torstain aikana yhteensä neljä ryöstöä tai ryöstön yritystä, jotka kohdistuivat kauppaliikkeisiin ja kioskeihin.

Poliisin mukaan asialla oli sama mies kaikissa tapauksissa. Miestä epäillään myös Vihannin S-marketin ryöstöstä kaksi viikkoa sitten.

Keskiviikkona 7. huhtikuuta keskipäivällä mies yritti ryöstää aseella uhaten Ylivieskan Kaisaniemen Salen kassan. Poliisi pääsi paikalle nopeasti, mutta epäilty oli ehtinyt poistua eikä häntä tavoitettu. Saalista hän ei saanut.

Vain noin tuntia myöhemmin Ylivieskan keskustan R-kioskista tuli ryöstöhälytys. Tuntomerkkien perusteella asialla oli sama mies. Hänen epäillään ryöstäneen aseella uhaten kioskin. Hän sai saaliikseen vähäisen määrän omaisuutta.

Tällekin paikalle useat poliisin yksiköt pääsivät nopeasti paikalle, mutta epäiltyä ei tavoitettu. Sen sijaan hänestä oli jo kertynyt tuntomerkkejä niin paljon, että poliisi osasi yksilöidä epäillyn ja aloittaa etsinnät.

Varhain torstaiaamuna Ylivieskan keskustan K-marketiin kohdistui seuraava törkeän ryöstön yritys. Tuntomerkkien perusteella saman henkilön epäillään jälleen uhanneen kaupan kassaa aseella. Hän ei saanut haltuunsa omaisuutta.

Pian tämän jälkeen tuli vielä uusi ryöstöhälytys R-kioskista, jossa sama mies oli aseella uhaten yrittänyt saada omaisuutta. Yritys epäonnistui.

Useiden ryöstöjen jälkeen poliisi varoitti kauppoja. Epäilty pystyttiinkin paikallistamaan keskustan Saleen, jonka lähettyviltä poliisi otti hänet kiinni.

Epäilty on nyt pidätettynä ja häntä tullaan vaatimaan vangittavaksi. Epäillyn hallusta löytyi muun muassa käsiasemallinen kuula-ase.

Saman miehen epäillään syyllistyneen myös kaksi viikkoa aiemmin Vihannin S-marketin aseelliseen ryöstöön. Ryöstössä hän sai saaliikseen rahaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?