Ilmakuva näyttää, kuinka täynnä Ruka on juuri nyt – piknikillä olleita Jennaa ja Jannea ärsyttää byrokratia: ”Ihan typerää”

Pohjois-Pohjanmaan ravintolat ovat vielä rajoitusten takia kiinni, eivätkä ulkoilijat pääse nauttimaan ruokaa tai juomaa edes rinneravintoloiden terasseille.

3.4.2021 16:37

Pääsiäistä vietetään Kuusamon Rukalla entiseen tahtiin, mutta koronaepidemian varjossa. Pohjois-Pohjanmaan ravintolat ovat vielä rajoitusten takia kiinni, eivätkä ulkoilijat pääse nauttimaan ruokaa tai juomaa edes rinneravintoloiden terasseille.

Sen sijaan terassien viereen tuodut pöydät ja penkit täyttyvät omia eväitä ja take away -annoksia syövistä laskettelijoita.

Rukan Ski Bistron edessä noutolounasta nauttivat Jenna ja Janne pitävät tilannetta hölmönä. Lounasruokansa he ovat hakeneet Ski Bistrosta. Sitä ei saa nauttia aurinkoisella ulkoterassilla, mutta heti terassin aitojen ulkopuolella kylläkin.

Jenna ja Janne ovat asettautuneet terassin kaiteelle istumaan.

– Ihan typerää tämä on. Ruoka pitää syödä jossakin mistä sattuu paikan löytämään. Pöydät ovat täynnä, niin istuttiin sitten kaiteelle, Janne puuskahtaa.

Pääsiäinen on sujunut lasketellen. Ruokana on pääasiallisesti makkara ja juomana energiajuoma.

– Komea keli, mikäs tässä muuten ollessa, pariskunta toteaa.

  • Katso droonilla kuvattua ilmakuvaa Rukalta tämän artikkelin yläpuolella olevasta videoikkunasta.

Jenna ja Janne nauttivat bistrosta ostettuja take away -tuotteita ravintolan ulkopuolella.

Ilmakuvasta näkyy, kuinka terassi pysyi säntillisesti tyhjänä ihmisistä.

Terassi on sääntöjen mukaisesti suljettu, joten eväät täytyy syödä sen ulkopuolella.

Terassit on pidettävä suljettuina, joten istumapaikat pitää löytää muualta.

Loistava sää on houkutellut rinteet täyteen lomalaisia, kertoo Ruka-Kuusamo Matkailun toimitusjohtaja Mats Lindfors. Rukan alueella on pääsiäisen aikana noin 20 000 vierasta.

Hissijonoja muodostui lauantain aikana Vuosselin puolelle. Rukakeskuksen puolella ruuhkaa ei ollut. Aurinkoiset terassit ammottivat tyhjillään, mutta esimerkiksi Rukakeskuksen aukiolla riitti auringossa istujia.

Koronaepidemia ja sen aiheuttamat rajoitukset eivät ole vaikuttaneet matkailijamääriin.

– Meillä on aika normaali pääsiäisen varaustilanne, eli melkein täyttä. Peruutuksia ei ole tullut. Lomarenkaan noin 700 mökistäkään ei ole peruttu yhtään, Lindfors toteaa.

Hänen mukaansa vieraat ovat suhtautuneet koronarajoituksiin rauhallisesti. Noutoruokaa haetaan aiempaa enemmän ja piknikkejä pidetään omalla porukalla.

– Noutoruualla mennään. Lakien ja säädösten kanssa eletään. Ihmiset nauttivat ulkona olemisesta hyvässä säässä, piknik-meininki avotulen ääressä sopii kuvioon hyvin, Lindfors sanoo.

Hissillä riitti kuhinaa lauantaina.

Ihmisiä Rukalla on sen verran, että lähes kaikki majapaikat ovat täynnä.

Rukalla on väkeä tavallisen pääsiäisen tapaan.

Hisseille syntyi hieman jonoa lauantaina.

Paimiosta Kuusamoon ajellut Salovaaran perhe nauttii eväitä Vuosselin rinnealueella. Piknik-meininkiin kuuluvat olennaisena osana makkarat. Nelli ja Marko Salovaara kertovat, että pääsiäisloma vietetään perhekuplassa mökillä, jonne on Rukalta matkaa noin 15 kilometriä.

– Täällä on fiksua menoa. Maskit, käsidesit ja turvavälit ovat kunnossa. Kun baarit ovat kiinni, niin kaikki on hyvin, Nelli mainitsee.

Perheen lapset Alisa, Samuel ja Aurora viettävät aikaa rinteessä. Papu-koira seuraa menoa omalta paikaltaan.

– Sisätiloissa ei ole oltu kuin mökillä, ulkolounasta nauttiva perhe toteaa.

Nelli, Marko, Alisa, Samuel ja Aurora Salovaara nauttivat raikkaasta päivästä tunturissa.

Annikki Hämäläinen ja Aleksi Niemeläinen sekä lapset Lea ja Niko paistelivat makkaraa.

Vuosselin nuotiopaikalla makkaroita paistavat Annikki Hämäläinen ja Aleksi Niemeläinen lastensa Lean ja Nikon kanssa. Perhe on matkannut Kuusamoon pääsiäisen viettoon Vantaalta.

– Ensimmäistä kertaa ollaan Rukalla. Hyvä paikka ja kaikki on sujunut hienosti. Majoitumme hotellissa, siellä ovat rajoitusasiat kunnossa. Maskit pidetään kasvoilla ja ruuat syödään huoneessa, Annikki kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?