Kolme potilasta kuollut koronaan Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppäässä - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Kolme potilasta kuollut koronaan Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppäässä

Kolme saattohoito-osaston potilasta on kuollut Oulun kaupunginsairaalassa covid-19-tautiin. Tartuntaryppäässä on yhteensä 45 henkilöä. Heistä 32 on potilaita ja 13 työntekijöitä.

Koronaviruksen tartuntarypäs koettelee Oulun kaupunginsairaalan saattohoidon ja parantumattomasti sairaiden osastojen potilaita.­

1.3. 19:38

Oulun kaupunginsairaalan koronaviruksen tartuntaryppääseen on maanantaina ilmaantunut kahdeksan uutta tartuntaa. Yhteensä tartunnan saaneita potilaita on nyt 32 ja työntekijöitä 13.

Lisäksi altistuneita työntekijöitä on 18 ja altistuneita potilaita on 10. Niistä saattohoito-osaston potilaista, jotka ovat saaneet koronatartunnan, on kuollut kolme.

Torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat ja alkuviikosta toteutetaan uusia testauskierroksia.

Tämän päivän neljästätoista tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteinä ovat Oulun kaupunginsairaala, perhe ja työ. Tuntemattomasta lähteestä on vain yksi tartunta.

– Kolmen saattohoito-osaston potilaan kuolema koronaan on todella surullinen episodi, terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kertoo Ilta-Sanomille.

Hän kertoo, että tartuntaryppään kuriin saattaminen teettää nyt kovasti töitä. Suojaustason parantaminen jatkuu.

– Käytämme perinteisiä tartuntatautien estämisen keinoja, kuten testaamista ja positiivisen tuloksen saaneiden eristämistä, hän sanoo.

– Altistuneet ovat karanteenissa. Olemme lisäksi osastoineet potilaita, mikä tarkoittaa sitä, että samat henkilöt hoitavat potilaita, jotta kohtaamiset vähenisivät. Tartuntaketjun alkuperä on vaikeasti selvitettävä asia, sillä lähes yhtä aikaa sairastui työntekijöitä ja asukkaita, Mäkitalo kertoo.

– Tartuntaketju on voinut saada alkunsa esimerkiksi oireettomasta työntekijästä.

Oulu on kiihtymisvaiheessa

Oulu on koronaepidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Oulussa arvioidaan epidemiatilannetta arvioidaan uudelleen tiistaina 2.3. alueellisessa koordinaatioryhmässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?