Oululaisnuoret pelehtivät korona­karanteenin kanssa – altistumisista ollaan yhteis­tuumin vaiti - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oululaisnuoret pelehtivät korona­karanteenin kanssa – altistumisista ollaan yhteis­tuumin vaiti

Viranomaiset ovat saaneet vihiä nuorison kokoontumisrajoituksia rikkovista suunnitelmista.

Koronarajoitukset jatkuvat Oulussa helmikuun ensimmäiseen päivään saakka.­

14.1. 15:33

Oulussa koronavirustartuntoja ilmenee nyt eniten perheissä. Terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan tartuntalähteet ovat siirtyneet lomakauden jälkeen ravintoloista ja juhlista perheisiin.

– Tartuntamäärät lisääntyivät marraskuussa, kun Stora Ensolla oli iso rypäs. Jouluna tilanne rauhoittui, mutta loma-ajan jälkeen tartunnat ovat taas lisääntyneet. Nyt on reilusti yli sata tartuntaa viikoittain, Mäkitalo kertoi kaupungin järjestämässä koronainfossa torstaina.

Suuren kysymysmerkin tilastoihin ovat tuoneet nuoret. Mäkitalon korviin on kantautunut eri lähteistä tietoja nuorten keskinäisistä sopimuksista, joiden mukaan altistumisista ei kerrota, jotteivät kaverit joudu karanteeniin.

– Tämä on todella lyhytnäköistä toimintaa. Nuorilla on ollut kokoontumisia. Tietoon on tullut suunniteltuja kokoontumisia ja tapahtumia, joihin olemme päässeet puuttumaan viranomaisten kanssa. Tämä ei ole oikea tapa hillitä virusta. Karanteeneja on noudatettava.

Mäkitalo esittikin tiedotustilaisuudessa vetoomuksen oululaisnuorille.

– Tämä on vetoomus nuorille aikuisille, voidaanko sopia, että tapaamiset olisivat alle 10 hengen porukoissa?

Oulussa ollaan edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Ilmaantuvuus on 117, se on suurista kaupungeista neljänneksi suurin luku.

Kaupungin koronarajoituksia on jatkettu 1. helmikuuta saakka virusmutaatioriskin takia. Oulussa ei ole vielä todettu yhtään mutaatioviruksen aiheuttamaa koronatartuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?