Stora Enson Oulun tehtaalla koronan tartuntapiikki – Nuottasaaren työmaalla paljon ulkomaalaisia työntekijöitä - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Stora Enson Oulun tehtaalla koronan tartuntapiikki – Nuottasaaren työmaalla paljon ulkomaalaisia työntekijöitä

Yhtiö aikoo testata kaikki tehdasalueen työntekijät.

Stora Enson tehdasalue sijaitsee Oulun Nuottasaaressa.­

26.11.2020 15:22

Stora Enson Oulun tehtaan koronavirustilanne on pahentunut kahden viikon aikana siihen pisteeseen, että kartonkitehdasprojektin työt on jouduttu osittain keskeyttämään.

Nuottasaaren alueella toimivalla tehtaalla työskentelee runsaasti alihankkijoiden työntekijöitä ja komennusmiehiä. Heistä iso osa on ulkomaalaisia. Tartuntoja on löydetty sekä kotimaisilta että ulkomaisilta työntekijöiltä. Alueella työskentelee esimerkiksi puolalaisia ja virolaisia.

Stora Enso ei kerro tehtaalla ilmenneiden tartuntojen eikä karanteeniin joutuneiden henkilöiden määrää. Tehtaanjohtaja Juha Mäkimattila sanoo Ylen haastattelussa, että tartuntoja on ilmennyt joka päivä viikon ajan.

Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen sanoo, että Oulussa on tarkoitus testata kaikki tehdasalueen työntekijät.

– Tulosten perusteella toimimme terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti. Noudatamme erittäin tiukkoja turvallisuusohjeita tehtaalla, ja sinne ei pääse, ellei testin tulos ole negatiivinen. Toivomme ennen kaikkea, että me kaikki, niin Oulussa kuin muuallakin, noudattaisimme koronaohjeistuksia myös vapaa-ajalla.

Härkösen mukaan yhtiöllä ei ole koronatartunnoista johtuvia ongelmia muilla tehdaspaikkakunnilla.

– Muualla meillä ei ole tämäntyyppistä laajaa projektia, jossa on runsaasti yhtiön ulkopuolista työvoimaa, hän mainitsee.

Tehdashankkeen pääurakoitsija on Valmet, jonka työntekijöistä 18 on saanut tartunnan, kertoo Valmetin viestintäjohtaja Anu Salonsaari-Posti.

Valmet toimittaa Stora Enson tehtaalle kartonkikoneen. Salonsaari-Posti kertoo, että Valmetilla on tehdastyömaalla 138 työntekijää, joista suurin osa on alihankkijoita.

Stora Enso ilmoitti viime vuonna sulkevansa paperikoneet Oulussa. Yritys myös ilmoitti investoivansa 350 miljoonaa euroa paperitehtaan toisen linjan muuttamiseen aaltopahvin pintakartonkia eli kraftlineria valmistavaksi koneeksi.

Kartonkitehtaan on määrä käynnistyä vuodenvaihteessa. Mäkimattilan mukaan koronavirustilanne ei vaikuta aikatauluun. Tehdasinvestoinnin takia Nuottasaaren alueella työskentelee nyt jopa 1 800 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?