Oululaiskampaaja kertoo asiakkaan härskistä huijauksesta – oma salapoliisityö tuotti tulosta - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oululaiskampaaja kertoo asiakkaan härskistä huijauksesta – oma salapoliisityö tuotti tulosta

Petkutuksen kertonut parturi-kampaaja toivoo: ”Toivottavasti hän jää kiinni ja joutuu vastuuseen teoistaan.”

Oululaisparturi sai viime viikolla erikoisen asiakkaan.­

23.11.2020 14:13

Oululaiskampaaja kertoo saaneensa viikko sitten asiakkaan, joka yllätti kaikki tempauksellaan.

Aikaisemmin samana päivänä ajan varannut nainen oli parturiin tullessaan muutaman minuutin myöhässä.

– Hän pahoitteli, koska oli tullut kiire. Hän myös sanoi jättäneensä autonsa parin korttelin päähän, vaikka meillä liikkeenkin edessä olisi ollut autopaikkoja. Ei ollut kuulema hoksannut tätä, kertaa tilanteen kehittymistä parturi-kampaaja Ronja Levä Salon Gloresta.

Levä teki asiakkaalle vaalennusvärin, hoidon ja leikkauksen. Kun maksun aika tuli, nainen sanoi, että korttikotelo oli jäänyt autoon. Hän lähti pikaisesti sitä hakemaan.

– Asiakas ei koskaan palannut takaisin, Levä ihmettelee.

Juoksukaljat ja -pizzat ovat hänellekin tuttuja, mutta juoksuparturi tuli hänen mukaansa vastaan ensimmäisen kerran ammattiuran aikana.

2,5 vuotta parturi-kampaajana toiminut Levä kertoo hämmästyneensä suuresti ihan tavallisen oloisen asiakkaansa käytöksestä. Naisen ulkoinen olemus oli huoliteltu ja siisti. Mikään ei varoittanut petkuttajasta.

35–40-vuotiaalta vaikuttanut naisasiakas oli antanut aikaa varatessaan väärän nimen ja puhelinnumeron.

Levä ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan aloitti alkoi etsiä asiakastaan. Hän postasi tapahtumien kulusta päivityksen paikalliseen puskaradioon. Hän sai runsaasti vihjeitä asiasta. Sitä kautta selvisi asiakkaan Facebook-profiili. Levä teki asiasta ilmoituksen poliisille.

– Sain myös tietooni kaksi muutakin tapausta, joissa juoksuasiakas oli saman tyyppinen nainen. Toivon, että hän joutuisi vastuuseen teoistaan eikä pystyisi enää petkuttamaan pienyrittäjiä, joilla koronan takia ei mene muutenkaan hyvin, hän painottaa.

Levän mukaan luottamus asiakkaiden rehellisyyteen ei ole mennyt tapauksen takia. Rahallisesti menetys oli pieni, mutta henkisesti suuri.

Oulun poliisi on kirjannut tapauksesta rikosilmoituksen. Asia ei ole vielä edennyt tutkintaan asti. Poliisin mukaan kyseessä voi olla lievä petos tai petos.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?