Synnytykset jatkuvat Länsi-Pohjan keskus­sairaalassa – päätös viime hetkillä - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Synnytykset jatkuvat Länsi-Pohjan keskus­sairaalassa – päätös viime hetkillä

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) oli pantannut päätöstä viime hetkiin saakka. Nykyinen poikkeuslupa olisi umpeutunut tämän vuoden lopussa.

Länsi-Pohjan keskussairaalassa Kemissä syntyy vuosittain noin 450 lasta.­

20.11. 21:47

Synnytykset jatkuvat Länsi-Pohjan keskussairaalassa, Kemissä. Asiasta tiedotti sosiaali- ja terveysministeriö (STM) perjantaina.

Nykyinen poikkeuslupa olisi umpeutunut tämän vuoden lopussa.

Länsi-Pohjan sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistajaohjauksen neuvottelukunta oli vedonnut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuruun (sd) synnytysten jatkon puolesta.

STM on myöntänyt Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirille luvan poiketa asetuksen edellyttämästä noin 1000 synnytyksen määrästä. Poikkeuslupa on voimassa määräaikaisena 30.6.2023 saakka.

STM:n mukaan keskussairaalan resurssit ovat varsin niukat, mutta Lapin aluehallintovirasto on todennut, että synnytysten potilasturvallisuuden edellytykset täyttyvät.

Poikkeuslupa on voimassa määräaikaisena 30.6.2023 saakka.

– Poikkeuslupa myönnetään määräaikaisena kesäkuun 2023 loppuun saakka, jotta tulevalla hyvinvointialueella olisi aikaa käydä keskustelut ja suunnitella toimintaa myös synnytysten näkökulmasta, Kiuru perustelee asiaa ministeriön tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?