Vaeltaja katosi kansallispuistoon lähes kuukausi sitten – poliisi pyytää havaintoja Pyhän ja Luoston alueelta - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Vaeltaja katosi kansallispuistoon lähes kuukausi sitten – poliisi pyytää havaintoja Pyhän ja Luoston alueelta

Kadonnut vaeltaja lähti liikkeelle Koparan porotilan läheisyydestä melkein kuukausi sitten.

Pekka Isto on kuvattu syksyllä 2019. Kadonneen vaatetus ja varustus voivat olla erilaisia kuin kuvassa.­

13.11.2020 15:45

Oululainen Pekka Isto on lähtenyt yksin vaeltamaan Pyhä-Luoston kansallispuistoon lauantaina 17. lokakuuta illalla, eikä hänestä ole havaintoja tämän jälkeen.

Poliisilla olevien tietojen mukaan hänellä on ollut tarkoitus yöpyä ensimmäinen yö 17.–18.10. varaustupa Kuukkelissa ja kaksi seuraavaa 18.-20.10. varaustupa Yrjölässä. Kummankaan edellä mainitun tuvan tai alueen muiden tupien vieraskirjoissa ei ole merkintöjä kadonneesta.

Vaellukselle lähtiessään kadonneella on ollut päällään tummat vaatteet ja kantamuksena tumma rinkka. Vaelluksen lähtöpaikka on ollut Rykimäkeron levikkeen ja Koparan porotilan risteyksen välillä Luostontiellä.

Lähtöaikaan 17. lokakuuta illalla alueella on jo ollut noin 15–20 cm lunta. Lumisade on jatkunut koko viikonlopun lumikertymän ollessa 30–40 senttiä.

Poliisi on kuluvan viikon aikana tehnyt alueella maastoetsintöjä muun muassa poliisikoirien avulla sekä käyttänyt etsinnöissä droneja.

Poliisi pyytää tietoja kadonneesta tai niistä havainnoista, jotka voisivat liittyä katoamiseen. Tiedot pyydetään toimittamaan sähköpostiin ati.lappi@poliisi.fi.

Poliisi pyytää erityisesti niitä henkilöitä ilmoittautumaan, jotka ovat vierailleet Pyhä-Luoston kansallispuistossa Kapustan ja Pyhälammen päivätuvilla 17.10. – 25.10. Heitä pyydetään ilmoittamaan yhteystietonsa edellä mainittuun sähköpostiin poliisin yhteydenottoa varten.

Pekka Isto on kuvattu syksyllä 2019. Kadonneen vaatetus ja varustus voivat olla erilaisia kuin kuvassa.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?