Asunnotonta maahanmuuttajaa syytetään murhasta – viilsi ystävänsä kurkun auki, näin tapahtumat etenivät - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Asunnotonta maahanmuuttajaa syytetään murhasta – viilsi ystävänsä kurkun auki, näin tapahtumat etenivät

Pyykkäysreissu muuttui Kaukovainiolla verityöksi.

Murhasta syytetty mies ei halua tulla kuulluksi käräjäoikeudessa.­

5.11. 12:51

Oulun Kaukovainiolla toukokuussa tapahtunut puukotus oli monen vuoden riitelyn lopputulos. Maahanmuuttajaystävyksille kehittyi vähitellen erimielisyyksiä, joiden päätteeksi 30-vuotias mies viilsi toverinsa kaulan auki.

Miestä syytetään Oulun käräjäoikeudessa murhasta ja törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Mies ei halua tulla kuulluksi käräjillä, mutta syyttäjä kävi istunnossa läpi esitutkinnan kuulustelukertomuksia. Niiden mukaan syytetty mies oli asunnoton. Hän oli jakanut huonekalunsa kavereilleen ja yöpyi viikko kerrallaan ystäviensä luona. Henkilökohtaiset tavarat olivat repussa mukana.

Henkirikoksen tapahtumapäivänä mies oli matkalla pesemään pyykkiä. Hänellä oli puukko mukanaan repussa.

– Puukko oli sattumalta mukana, kun tavaroitani oli siellä täällä. Tapasin sattumalta hänet (uhrin) ja kysyin miksi hän alistaa ja kiusaa minua. Hän pilkkasi minua ja käsi menemään pois, syytetty kertoi poliisikuulusteluissa.

Tapahtumat etenivät Kaukovainiolla nopeasti. Syytetty kertoi ottaneensa puukon repusta. Hän löi uhria ensin vatsaan ja sen jälkeen viilsi tämän kurkun auki.

– Kun otin veitsen repustani, olin jo päättänyt tappaa hänet. En pystynyt hillitsemään itseäni. Pirut olivat päässäni ja ne purkautuivat, murhasta syytetty mies kertoi kuulusteluissa.

Puukotuksen jälkeen mies sanoo lähteneensä etsimään poliisia. Kun hän palasi rikospaikalle, poliisi otti hänet kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?