Silta uhkaa romahtaa Kiiminkijokeen Nelostiellä - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Silta uhkaa romahtaa Kiiminkijokeen Nelostiellä

Siltatyömaalla Nelostiellä väliaikainen silta uhkaa romahtaa Kiiminkijokeen. Uhkana on myös rakenteilla olevan sillan romahtaminen jokeen.

Runsaat vesimassat ovat haurastuttaneet väliaikaisen sillan rakenteita.­

18.9. 17:17 | Päivitetty 18.9. 18:08

Tulvavesi on syönyt varasillan välituen nelostien siltatyömaalla.

Oulun pelastuslaitos taistelee luonnonvoimia vastaan Oulun pohjoispuolella. Pelastuslaitos sai hälytyksen perjantaina noin kello 15, minkä mukaan nelostien siltatyömaalla väliaikainen silta uhkaa romahtaa Kiiminkijokeen.

– Uhkana on myös rakenteilla olevan sillan romahtaminen jokeen. Se saattaa aiheuttaa kiinteistöille ja ihmiselle haittaa ja vaaraa irtaimen ajelehtimisesta virran mukana, päivystävä palomestari Vesa Ek kertoo Ilta-Sanomille.

Väliaikainen silta on vaarassa romahtaa.­

Mistä romahtamisen uhka johtuu?

– Runsaat vesimassat ovat haurastuttaneet sillan rakenteita ja silta uhkaa sortua jokeen. Vaarana on myös rakenteilla olevan sillan romahtaminen, hän sanoo.

Poliisi ja tienpitäjän toimijat katkaisivat liikenteen moottoritieltä ja järjestivät kiertotien.

Pelastuslaitoksen tehtävänä on varmistaa, että ihmiset osaavat varautua mahdolliseen romahdukseen.

– Tulvavesi on syönyt varasillan välituen. Varasillan kansi joudutaan nostamaan pois ja rakentamaan uudelleen, Väyläpalvelun Pohjois-Suomen yksikön johtaja Tuomas Räinä kertoo Ilta-Sanomille.

Juttua on editoitu kello 17.35. Pelastuslaitos sai hälytyksen perjantaina noin kello 15 eikä kello 18, kuten jutussa aiemmin luki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?