Oulun Kaukovainion ruumislöytöä tutkitaan nyt murhana – poliisi epäilee veritekoa ennalta suunnitelluksi

Poliisi on aikaisemmin tiedottanut tutkivansa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut 31. toukokuuta Oulun Kaukovainiolla.

Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen vuoksi epäilty rikosnimike muuttui taposta murhaksi.

Sunnuntai-iltana 31.5.2020 kello 19.50 aikaan poliisille ilmoitettiin tappelusta ja elottomasta henkilöstä Kaukovainiolla. Poliisi löysi kerrostalon pihapiiristä kuolleen henkilön, jossa oli väkivallan merkkejä. Poliisi suoritti tapahtumapaikan läheisyydessä etsintää ja otti yhden henkilön kiinni.

Rikoksen uhri ja epäilty olivat ulkomaalaisia noin 30-vuotiaita miehiä, jotka tunsivat toisensa entuudestaan. Esitutkinnassa selvitetyn perusteella epäilty tekijä ja uhri kohtasivat toisensa lähellä tekopaikkaa. Kohtaaminen päättyi siihen, että uhriin kohdistettiin teräaseella väkivaltaa asuintalonsa läheisyydessä. Epäilty tekijä poistui paikalta, mutta palasi tekopaikan läheisyyteen, mistä hänet otettiin kiinni noin tunti teon jälkeen. Epäilty on kertonut, että hän halusi antautua poliisille.

Rikosta tutkittiin aluksi nimikkeellä tappo, mutta esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen vuoksi epäilty rikosnimike muuttui murhaksi. Poliisi epäilee, että tekoa on suunniteltu ennalta.

Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman teräaseella. Epäilty on kiistänyt tahallisen henkirikoksen ja väittänyt puolustaneensa tilanteessa itseään.

Esitutkinnan perusteella tekoon ei liity muita henkilöitä. Esitutkinta-aineisto on lähetetty syyttäjälle syyteharkintaan nimikkeellä murha. Syytteen noston määräpäivä on 15. lokakuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?