Nelikymppinen mies raiskasi naisen useita kertoja – jätti tekojen jälkeen vastaajaan tappouhkauksia - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Nelikymppinen mies raiskasi naisen useita kertoja – jätti tekojen jälkeen vastaajaan tappouhkauksia

Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

2.9. 14:39

Oulun käräjäoikeus on tuominnut 40-vuotiaan miehen Oulussa tapahtuneista raiskauksesta, pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta yhteiseen kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Rangaistusta alentavana oikeus otti huomioon miehen lokakuussa 2019 Oulun käräjäoikeudesta ja maaliskuussa 2020 Rovaniemen hovioikeudesta saamat tuomiot.

Seksuaali- ja väkivaltarikokset ovat tapahtuneet 1.1.–21.7.2019 Oulussa ja laittomat uhkaukset kesällä 2019. Samir Francis Awdishou oli kolmella eri kerralla pakottanut uhrinsa kanssaan sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa ja uhkaamalla käyttää väkivaltaa.

Oikeuden mielestä Awdishou on käyttänyt hyväkseen sitä, että nainen oli pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia ollut kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Oulun käräjäoikeuden mukaan mies oli ollut uhrinsa kanssa yhdynnöissä vastoin tämän tahtoa. Hän kuristi tekojen aikana uhria kurkusta, piti hiuksista kiinni, painoi hänen kasvojaan sänkyä vasten ja piti kättä hänen suunsa edessä.

Teon aikana mies oli myös uhannut suusanallisesti tappaa naisen. Hän piti puukkoa esillä ja uhkaili sen käyttämisellä.

– Asianomistaja oli pelännyt henkensä olevan vakavassa ja välittömässä vaarassa ja vastaaja oli käyttänyt tätä hyväkseen, oikeus toteaa tuomiosta antamassaan julkisessa selosteessa.

Kahdessa laittomassa uhkauksessa tuomittu mies oli jättänyt uhrin puhelinvastaajaan ääniviestejä, joissa hän oli uhannut monenlaisella väkivallalla.

Lähestymiskiellon rikkomisessa mies oli vastoin hänelle käräjäoikeuden määräämää lähestymiskieltoa käynyt asianomistajan tilapäisen asuinpaikan pihassa.

Mies kiisti syyllistyneensä raiskaukseen. Hänen mukaansa asianomistajana oleva nainen ei puhunut totta.

Tuomittu mies myönsi syyllistyneensä pahoinpitelyyn ja lähestymiskiellon rikkomiseen. Hän myönsi myös jättäneensä asianomistajan puhelinvastaajaan uhkaavia ääniviestejä, mutta kiisti syyllistyneensä laittomiin uhkauksiin. Hänen mukaansa viestit on jätetty hermostuneena eikä hän ollut tarkoittanut mitä oli sanonut.

Käräjäoikeus kuuli asiassa uhrin ja syytetyn lisäksi neljää todistajaa. Pääkäsittelyssä kuunneltiin myös ääniviestit, jotka mies oli jättänyt naisen puhelinvastaajaan.

Käräjäoikeus päätyi pitämään naisen kertomusta luotettavana, koska todistajien kertomukset sekä ääniviestit tukivat sitä. Vastaajan kiistämistä ei pidetty uskottavana.

Tuomittu mies on velvoitettu maksamaan asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä yhteensä 5 000 euroa sekä kivusta, särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta 500 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?