Kasvomaskien jakelu kangertelee Oulussa – kaupunki jakaa 4 kangasmaskia jokaiselle hakijalle - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Kasvomaskien jakelu kangertelee Oulussa – kaupunki jakaa 4 kangasmaskia jokaiselle hakijalle

Kankaisten kasvosuojien jakelu alkaa perjantaina 21.8.

Oulun kaupunki aikoo jakaa kankaisia kasvomaskeja vähävaraisille. Jokainen hakija saa 4 maskia.

19.8.2020 14:14 | Päivitetty 19.8.2020 15:20

Oulun kaupunki aloittaa kasvosuojien jakelun vähävaraisille perjantaina. Terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan maskeja on saatu jaettavaksi 100 000 kappaletta, mutta niiden peseminen ja pakkaaminen vie aikaa.

Tampereella kertakäyttömaskien jakelu käynnistyi tiistaina ja Jyväskylässä maanantaina. Porvoon kaupunki aloitti kangasmaskien jakelun tiistaina.

Kaupunki jakaa maskit hyvinvointikeskusten kautta. Niitä jaetaan yli 15-vuotiaille vähävaraisille 4 kappaletta per henkilö. Mäkitalo arvioi, että neljällä kangasmaskilla pärjää usean kuukauden ajan, vaikka maskit olisivat ahkerassa käytössä.

– Asia on vaatinut valmistelua, kun otamme käyttöön tähän tarkoitukseen meille hankittuja kangasmaskeja, jotka täytyy ennen jakelua pestä ja pakata. Lisäksi on organisoitava jakelu, Mäkitalo selvittää.

Maskeja jaetaan hyvinvointikeskuksissa ja -toimipisteissä Haukiputaalla, Kaakkurissa, Kiimingissä, Kontinkankaalla, Myllyojalla, Oulunsalossa, Tuirassa, Yli-Iissä ja Ylikiimingissä.

Oulussa kasvomaskien käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää sekä matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvojen suojaamista suositellaan myös silloin, kun palataan riskialueelta Suomeen ja siirrytään maahantulopaikasta, kuten lentokentältä karanteeniin. Jos karanteenin aikana on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella, silloinkin suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Hallitus suositteli viime torstaina maskien käyttöä. Samalla se ilmoitti, että kunnat jakavat vähävaraisille ilmaisia maskeja ja valtio korvaa niiden hankinnan kunnille.

Juttua muokattu 19.8. klo 15.15 kaupungin tiedotettua kasvomaskien jakelun alkamisesta.

      Artikkeliin liittyviä aiheita

      Osion tuoreimmat

      Luitko jo nämä?