Livemusiikki soi ja lämpötila nousi jopa +27 asteeseen – Johanna tiivisti, miksi festarit korona-aikana eivät pelota - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Livemusiikki soi ja lämpötila nousi jopa +27 asteeseen – Johanna tiivisti, miksi festarit korona-aikana eivät pelota

20 000 ihmisen tapahtumapuistoon otettiin vain 4 500 festarivierasta molempina päivinä.

Johanna Polojärvi ja Ronja Levä kiittelivät tapahtumajärjestäjiä käsidesipaikoista ja lipunmyynnin maltillisuudesta.­

8.8. 20:18

Oulun Varjofestivaaliväkeä helli lauantaina aurinko. Lämpömittarin lukema nousi festarialueella Kuusisaaressa iltapäivän aikana jopa 27 asteeseen.

Kaksipäiväinen festivaali on harvoja Pohjois-Suomessa järjestettäviä elävän musiikin tapahtumia kesän aikana. Siinä olikin yksi syy monen juhlijan lipun ostamiseen.

Festarikansa ei Oulussa käytä kasvomaskeja. Käsidesipullojen luo ei ollut jonoja. Bajamajoista tulijat pysähtyivät käsipesulle ja desifiointipisteille.

Kuusisaaren festarialueella oli väljää. Molempina päivinä myytiin 4 500 lippua.­

Oululaiskaverukset skoolasivat kesälle ja auringolle Varjofestivaaleilla Oulun Kuusisaaressa.­

Kahdeksan kaveruksen oululaisporukka nautti livemusiikista Kuusisaaren nurmikolla. Joona, Tuukka, Matti, Sami, Ville, Janne, Sanna ja Jarkko kuluttivat aikaa uuden, itse keksimänsä seurapelin kera.

Kaveriporukka halusi tulla tapahtumaan, vaikka koronaviruksen toinen aalto huolestutti osaa juhlijoista.

– Me ollaan tiivis porukka ja muutenkin tekemisissä toistemme kanssa, joten täällä yhdessä istuminen ei ole tavanomaista kummempi tilanne, he arvioivat.

Kaikki huomauttavat olevansa vastuullisesti ajattelevia ihmisiä, ja tarkoitus on kuunnella musiikkia vain omassa ryhmässä.

– Aluksi mietitytti, että voiko festareille lähteä ollenkaan, mutta kävin lukemassa järjestäjien turvallisuusohjeet ja huomasin niiden kautta, että tänne voi tulla turvallisin mielin, Sanna huomauttaa.

– Miksei festareita voisi jo järjestää? Jokainen päättää itse millaisen riskin on valmis ottamaan, Joona painottaa.

Oululaiset Johanna Polojärvi ja Ronja Levä kiittelevät festarialueella olevia opasteita ja käsidesipaikkoja. He uskaltautuivat alueelle kavereiden, livemusiikin ja hyvän meiningin takia.

– Tämä on väljä festari, kaikki ihmiset ottavan saman riskin tulemalla paikalle. Ei voi elää koko aikaa neljän seinän sisällä. Oulussa on hyvä tartuntatilanne, ei pelota, Johanna Polojärvi tiivisti tilanteen.

– Aluksi kävi mielessä, että onkohan tämä turvallista. Tiedostamme riskin. Ei ole tarkoitus mennä kenenkään niskaan hengittämään, mutta ei silti mittailla senttejä ja metrejä koko ajan. Homma toimii täällä, nurmikolla on väljää, Ronja Levä kuvailee festarimeininkiä.

Lauantain ensimmäinen esiintyjä oli Vain elämää -kuvauksista vapautunut Mariska.­

Festariväkeä opastettiin turvalliseen juhlimiseen opastekyltein.­

Musiikkia tultiin kuuntelemaan myös veneillä ja suplaudoilla.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?