Irene heräsi Torniossa autopommin räjähdykseen ja kurkisti verhojen raosta: ”Kyllä pelotti!” - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Irene heräsi Torniossa auto­pommin räjähdykseen ja kurkisti verhojen raosta: ”Kyllä pelotti!”

Putaan kaupunginosassa elettiin viime yönä pelonsekaisia hetkiä.

Irene Innasen ja Henry Keisun makuuhuoneen ikkuna on aivan räjähdyspaikan välittömässä läheisyydessä.

4.8.2020 17:50

Putaan kaupunginosa Torniossa on tiistaina työpäivän jälkeen hiljainen. Vanhan kerrostaloalueen pihoissa ei näy ketään. Yhdeltä parvekkeelta kuuluu kovaäänistä musiikkia ja nuorten miesten puhetta.

Alueen halki kulkevalla Aarnintiellä on vilkasta. Autoja hyrrää molempiin suuntiin, ja päät kääntyvät katsomaan edellisyön räjähdyspaikkaa. Nuoret ottavat kuvia kännyköillään.

Poliisi tiedotti tiistaina, että Putaalla räjähti auton alle asetettu pommi maanantain ja tiistain välisenä aamuyönä viiden aikaan. Räjähteet oli sijoitettu Rajavartiolaitoksen käytössä olevan pakettiauton alle.

Aarnintie on pienkerrostalovaltaista asuinaluetta, ja sinne on majoittunut länsirajan valvonnassa mukana olevia Rajavartiolaitoksen työntekijöitä.

Räjähdyksen jäljet siivottiin kadulta pois heti tiistaiaamuna. IS kävi paikalla tiistaina iltapäivällä, jolloin asvaltin pinta oli jo siistitty ja nurmikolle oli jäänyt vain muutama muovinpalanen.

Räjäytetty pakettiauto oli pysäköitynä Aarnintie 9:n kohdalle kadun varteen. Lähimpään taloon on vain muutama metri. Kadun toisella puolen on autokatoksia.

Lapin poliisi tutkii asiaa tuhotyönä ja räjähderikoksena. Poliisi pyytää havaintoja erityisesti Aarnintien ja Thurevikinkadun tienoilla viime yönä puolen yön ja kello 01 välillä liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista.

Räjähdyksen jäljet on korjattu ja ikkunasta näkyy vain muutamia muovinpalasia kadun reunassa.

  Räjähdyspaikan välittömässä läheisyydessä sijaitsee kolmikerroksinen kerrostalo. Tuhoutuneesta pakettiautosta on matkaa talon ulkoseinään vain muutama metri.

  Talon toisessa kerroksessa asuvat Irene Innanen ja Henry Keisu heräsivät yöllä valtavaan ääneen, joka säikäytti ja pelästytti. Pariskunnan makuuhuoneen ikkuna avautuu tapahtumapaikalle.

  – Säpsähdin hereille ja ajattelin, että mikä helkutti siellä nyt on. Ikkuna tärisi ja ääni oli tosi voimakas, kun tuuletusluukku oli auki. Kävin kurkistamassa verhojen raosta ulos. Siellä ei näkynyt paljon mitään, kun oli pimeää. En uskaltanut jäädä ikkunaan. Suljin vain nopeasti tuuletusluukun, Irene Innanen kertaa yön tapahtumia.

  Hän meni makuuhuoneesta keittiöön, josta näkee myös tapahtumapaikalle. Keittiössä hän seurasi tilannetta poliisien tuloon saakka.

  – Pelottihan kyllä, mutta uteliaisuus voitti. On se niin harvinaista, kun täällä jotain tapahtuu, hän sanoo.

  Henry Keisun mielestä Pudas on rauhallinen asuinpaikka. Viiden vuoden aikana ei ole tapahtunut mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

  – Ainahan lähiössä jotain sattuu, mutta autopommin räjähtäminen on jo jotain todella poikkeavaa, hän arvioi.

  Viereisessä rapussa oven avaa kaksi ulkomaalaistaustaista naista. Hekin kertovat heränneensä yöllä kovaan ääneen, mutta sen aiheuttajaa he eivät vielä tienneet.

  – Se oli todella voimakas ääni, emmekä uskaltaneet mennä ikkunaan katsomaan mistä se tuli, nuoret naiset sanovat.

  Aarnintien kerrostaloissa asuu länsirajan liikennettä valvovia rajavartijoita.

  Osion tuoreimmat

  Luitko jo nämä?