Oulussa ollaan huuli pyöreänä – julkkiskokki Gordon Ramsayn mysteerivierailun syy ei ole selvinnyt - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oulussa ollaan huuli pyöreänä – julkkiskokki Gordon Ramsayn mysteerivierailun syy ei ole selvinnyt

Gordon Ramsay on Oulussa, mutta kukaan ei tunnu tietävän miksi.

Julkkiskokki Gordon Ramsay on vierailulla Suomessa.­

26.7. 16:03

Oulussa kohahti myöhään lauantai-iltana, kun maailmankuulu julkkiskokki Gordon Ramsay nähtiin paikallisessa Lapland Hotelsissa.

Eräs samassa hotellissa majoittunut IS:n lukija raportoi Ramsayn nauttineen aulabaarissa suomalaista Napue Giniä ja jutelleen ravintolan kokin kanssa tyytyväisen oloisena.

Huippukokin vierailun syy ei ole selvinnyt vielä sunnuntainakaan. IS tavoitteli Oulun ravintola- elokuvaihmisiä sekä Oulun kaupungin, Oulu 2026 -hankkeen ja Business Oulun edustajia, mutta kellään heistä ei ollut harmaintakaan aavistusta, mitä Ramsay kaupungissa puuhailee. Osa IS:n tavoittelemista henkilöistä ei vastannut yhteydenottoihin.

Oulun oma tv-kokin, Makupalat-ohjelmastakin tutun Janne Pekkalan huhuttiin viettäneen aikaa brittikollegansa kanssa lauantain. Hän kuitenkin kiisti väitteet jyrkästi.

– En ole todellakaan ollut hänen seurassaan. Olin lauantaina catering-hommissa yksissä häissä, eikä siellä näkynyt Gordon Ramsayta, Pekkala totesi ja lisäsi, ettei hänellä ole tietoa myöskään Ramsayn Oulun-reissun tarkoituksesta.

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi oli kuullut maailmantähden vierailusta, mutta hänkin oli autuaan tietämätön siitä, mitä tämä kaupungissa tekee.

– Olisi kieltämättä mielenkiintoista tietää, mutta hänellä ei ole mitään linkkiä kuvioihimme, viestintäjohtaja sanoi.

Salmi oli hyvin otettu siitä, että Ramsay oli valinnut matkakohteekseen juuri Oulun. Hän harmitteli lauantain koleaa ja sateista säätä, mutta onneksi sunnuntaina ilma on jo huomattavasti kesäisempi, ja merenrantakaupunki pääsee näyttämään julkkisturistille parhaita puoliaan.

– Ainahan sitä toivoisi, että jengi näkisi Oulun ja muutenkin Suomen kesän parhaimmillaan, mutta kyllä se tästä lähtee, hän kommentoi toiveikkaana.

On myös mahdollista, että hän on tullut tekemään videota Youtube-kanavalleen. Ramsay julkaisi kanavallaan viime sunnuntaina videon, jossa hän tekee munakasta Norjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?