Muhoksen ikivanhassa kirkossa syttyi tulipalo – sai alkunsa maalaustöistä - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Muhoksen ikivanhassa kirkossa syttyi tulipalo – sai alkunsa maalaustöistä

Muhoksen kirkossa syttyi tulipalo keskiviikkona.

Julkaistu: 8.7. 10:58

Muhoksen kirkossa oli tulipalo. Paikalle hälytettiin 13 pelastuslaitoksen yksikköä.

Muhoksen kirkko syttyi tuleen keskiviikkoaamulla.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta kello 10.07. Tulipalo sai alkunsa kirkon ulkopuolelta maalaustöiden yhteydessä, pelastuslaitos tiedottaa.

Hätäkeskus luokitteli tulipalon suureksi. Paikalla on 13 pelastuslaitoksen yksikköä.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan kirkon ulkolaudoitus syttyi tulee maalaustöissä käytetyn infrapunalämmittimen vaikutuksesta. Työntekijät kuitenkin reagoivat tilanteeseen nopeasti ja saivat palon sammutetuksi alkusammutusvälineillä.

Pelastuslaitos suoritti paikalla jälkisammutustoimenpiteitä ja tarkasti, ettei palo päässyt leviämään.

Lopulta kirkon ulkolaudoitusta paloi vajaan neliömetrin verran. Lisäksi räystäslaudat hiiltyivät palopaikan yläpuolelta.

Kukaan ei loukkaantunut.

Muhoksen seurakunnan verkkosivujen mukaan Muhoksen nykyinen kirkko on valmistunut viimeistään vuonna 1634. Se on paikkakunnan kolmas kirkko, sillä perimätiedon mukaan ensimmäinen kirkko oli Kirkkosaaressa ja toinen Kirkonniemellä nykyistä kirkkoa taempana.

Muhoksen kirkko on Suomen vanhin lähes laajentamattomana säilynyt puukirkko, joka on säännöllisessä, ympärivuotisessa käytössä, seurakunta kertoo. Tyyliltään se on suorakaiteen muotoinen pitkäkirkko, niin sanottu tukipilarikirkko, jonka rakentajana pidetään torninrakentaja-Hannua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?