Vaikuttavat kuvat: Näin jääkärirykmentin helikopteri osallistui Muhoksen jättimetsäpalon sammutukseen - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Vaikuttavat kuvat: Näin jääkärirykmentin helikopteri osallistui Muhoksen jättimetsäpalon sammutukseen

Julkaistu: 8.7. 0:34

Jättimäinen maastopalo riehui Muhoksella yli viikon.

Pelastuslaitoksen mukaan liki viikon Muhoksella Pohjois-Pohjanmaalla riehunut metsäpalo tuhosi 250 hehtaaria metsää. Palon jälkisammutustoimet on nyt saatu myös päätökseen.

Mukana jättimäisessä sammutusurakassa on ollut lukuisien pelastuslaitoksien yksiköiden lisäksi myös puolustusvoimien virka-apu.

Utin jääkärirykmentti jakoi Facebookissa kuvia rykmentin Helikopteripataljoonan osallistumisesta palon alkuvaiheen sammutustöihin.

Mukana oli NH90-helikopteri miehistöineen.

Jääkärirykmentti kertoo kuvien ohella jakamassaan tekstissä, että NH90-kopteri käyttää tilavuudeltaan noin 2000 litran sammutusvesisäiliötä, joka täytetään esimerkiksi järvestä.

NH90-kuljetushelikopteri on kokoaikaisessa päivystysvalmiudessa. Jääkärirykmentin mukaan suurin osa helikopterin virka-aputehtävistä on palonsammutus- ja henkilöetsintätehtäviä. Muhoksen sammutustehtävissä Puolustusvoimien helikopteri toimi Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tukena, yhdessä muiden sammutustöihin osallistuneiden viranomaisten kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?