Video näyttää, kuinka savu peittää taivaan Muhoksella – yli sata hehtaaria metsää palaa: ”Siellä on täysi tilanne päällä” - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Video näyttää, kuinka savu peittää taivaan Muhoksella – yli sata hehtaaria metsää palaa: ”Siellä on täysi tilanne päällä”

Julkaistu: 29.6. 17:43, Päivitetty 29.6. 18:53

Paloa ei ole onnistuttu vielä sammuttamaan.

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalla Muhoksella palaa yli 100 hehtaaria metsää. Paikalla on vajaa parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä ja rajavartiolaitoksen helikopteri.

Ilta-Sanomien valokuvaajan mukaan palosta nouseva savu näkyy kymmenien kilometrien päähän.

– Siellä on täysi tilanne päällä, palomestari Kimmo Virkkala kertoo Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta.

Hänen mukaansa syytä paloon ei vielä tiedetä.

– Paikalla on lukuisia yksiköitä, mutta maastopaloalue on sen verran haasteellinen, kun ei ole kunnollisia tieyhteyksiä, että se teettää töitä, hän sanoo.

Savupilvi näkyy pitkän matkan päähän.

Ilta-Sanomien lukija kertoo nähneensä korkealle nousseet savupatsaat vajaan neljän kilometrin päässä paloalueesta sijaitsevan kotinsa pihalta.

– Olimme lasten kanssa päiväkävelyllä yhdentoista aikaan aamupäivällä. Kävimme peltotiellä, josta on noin kolme kilometriä metsään, jossa palo nyt on. Silloin ei näkynyt yhtään savua.

– Kello yhden jälkeen paloautoja alkoi mennä ohi. Silloin huomasimme, että metsästä nousee savupatsas.

– Kyllä se ensin vähän säikäytti, kun katsoi, miten se savu alkoi laajeta. Onneksi tuossa on vajaan kolmen kilometrin peltoaukea välissä, niin palon saa pysäytettyä, jos se tulee kylälle päin.

Muhoksen metsäpaloa yritetään sammuttaa helikopterin voimin.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?