Kuvat: Nuoriso tungeksi sankoin joukoin pitkin Oulua – ”Ylilyönneiltä ei vältytty” - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Kuvat: Nuoriso tungeksi sankoin joukoin pitkin Oulua – ”Ylilyönneiltä ei vältytty”

Kesäinen sää sai ihmiset ulos lauantai-iltana Oulussa.

Julkaistu: 31.5. 13:58

Viikonloppuna Jokilaaksojen poliisilaitoksen alueella tavattiin jopa 14-vuotias rattijuopumusepäilty.

Lauantaina juhlittiin koulujen päättymistä eri puolilla maata. Ilta-Sanomat kertoi lauantai-iltana, että Helsingin Punavuoressa sijaitsevaan Sinebrychoffin puistoon oli pakkautunut runsaasti väkeä, eikä turvaväleistä ollut mitään tietoa.

Sinebrychoffin puisto ei suinkaan ollut ainoa paikka Suomessa, missä koronan kahlehtimat nuoret olivat lauantaina päättäneet haistella vapauden tuulia turvaväleistä piittaamatta.

Valokuvaaja Ville Honkosen ottamat kuvat Oulusta havainnollistavat, kuinka koronaepidemian aikaisia suosituksia turvaetäisyyksistä ei ole kaikkialla noudatettu.

Oulussa poliisin suojiin päätyi perjantain ja lauantain osalta kuusi nuorta.

Oulun poliisilaitos totesi sunnuntaina, että hieno ja lämmin keli saivat nuorisoa runsain joukoin liikkeelle. Viranomaisnäkökulmasta etäisyyksien pitämisen kerrotaan kuitenkin sujuneen kelvollisesti, vaikka poliisi raportoi nuorten liikkuneen paikoin noin sadan hengen porukoissa.

Vaikka poliisi kertoo juhlinnan sujuneen pääsääntöisesti asiallisesti, ei ylilyönneiltä vältytty.

Jokilaaksojen alueella rattijuopumuksia oli kolme kappaletta, joista nuorin epäilty oli 14-vuotias. Huumausaineen käyttörikoksia kirjattiin yksi kappale. Lastensuojeluilmoituksia poliisi kirjoitti muutaman ja kotimatkan poliisin kyydissä sai pari nuorta. Yksi nuori joutui viettämään yönsä poliisin pahnoilla.

Häiriötehtäviä Oulun poliisilaitoksen alueella lauantaiaamun ja sunnuntaiaamun välisenä aikana oli yhteensä 73 kappaletta.

Näkymä Oulun Torinrannasta lauantaina 30.5.

Oulun alueella poliisi toimitti kotiinsa viisi nuorta ja lastensuojeluilmoituksia nuorten tekemisistä kirjattiin kymmenen kappaletta. Poliisin suojiin perjantain ja lauantain osalta päättyi kuusi nuorta. Rikosilmoituksia erilaisista rikoksista kirjattiin kuusi kappaletta. Alkoholia takavarikoitiin ja hävitettiin yksittäisiltä henkilöiltä vähäisiä määriä. Valvonnan yhteydessä kirjattiin yhteensä seitsemän kappaletta rikosilmoituksia huumausainerikoksista ja seitsemän sakkoa huumausaineen käyttörikoksesta. Erilaisia huumaus- ja lääkeaineita takavarikoitiin vähäinen määrä.

Suojaetäisyyksiä ei aivan kaikkialla noudatettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?