Kaksi poikasta viemäriin menettäneen sorsaemon tragedia sai onnekkaan lopun – katso kuvat ja video erikoisesta pelastusoperaatiosta - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Kaksi poikasta viemäriin menettäneen sorsaemon tragedia sai onnekkaan lopun – katso kuvat ja video erikoisesta pelastus­operaatiosta

Sorsanpoikaset solahtivat sadevesiviemärin säleikön läpi syvyyksiin.

24.5.2020 17:59

Oulun Toppilassa koettiin tänään iltapäivällä koskettava tapahtumaketju, kun sorsaemo menetti kaksi poikastaan sadevesiviemäriin. Pienet linnut solahtivat säleikön läpi, ja emon suru oli suuri.

Ohikulkijat huolestuivat tilanteesta ja soittivat pelastuslaitokselle, josta palomiehet saapuivat Kansipojantielle auttamaan sorsia hädässä.

– Viemärissä oli aika kova virtaus, ja poikasten piti uida vastavirtaan, joten ne eivät päässeet pois, eikä emo mahtunut säleiköstä sisään, paloesimies Juha Heponiemi kertoo Oulusta.

Palomiehet irrottivat kaivonkannet ja kävivät asiaan.

He poistivat kaivonkansia 20–25 metrin päässä toisistaan olevista sadevesiviemäreistä jäljittääkseen poikaset. Se piti tehdä korvakuulolla.

– Kun laittoi korvan viemäriin, niin ne piipittivät siellä kovin. Eihän siellä paljoa vettä ollut, muutama sentti, paikan päällä ollut kuvaaja Ville Honkonen kertoo.

Sorsia etsittiin taskulampun valossa viemärin pimeyksistä.

Palomiehet roikkuivat pää viemärissä sisällä, ja 20 minuutin päästä ensimmäinen sorsanpoika saatiin haaviin. Kymmenen minuutin päästä toinenkin piipittäjä pelastettiin viemäristä.

Paloesimies Harri Minkkinen pitelee sylissään hakoteille joutunutta poikasta.

Poikaset vietiin läheiseen ojaan, jossa emo heitä odotti ja tarina sai onnellisen loppunsa.

Nuori sorsa mahtuu hyvin kämmenelle.

Sini- eli heinäsorsa munii huhti-toukokuussa munansa, joita se hautoo vajaan kuukauden ajan. Poikaset ovat lentokykyisiä 7–8-viikkoisina. Jos edellinen muninta ei ole onnistunut, voi sinisorsanaaras munia kesässä jopa kolme kertaa.

– Keväällä kun pienet poikaset kuoriutuvat kaupunkioloissa, on kyllä enemmän näitä tehtäviä, Heponiemi kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?