Viiden koplaa epäillään omaisuus­rikos­sarjasta – liikkuivat pohjoisen lisäksi Vantaalla, anastetut tavarat myynnissä some­palstoilla - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Viiden koplaa epäillään omaisuus­rikos­sarjasta – liikkuivat pohjoisen lisäksi Vantaalla, anastetut tavarat myynnissä some­palstoilla

Kotietsinnässä löytyi tavaraa yli 10 000 euron edestä.

Julkaistu: 14.5. 15:21

Varkaat ovat ajelleet Puolan kilvillä varustetulla valkoisella Volkswagen Passatilla.

Oulun poliisilaitos tutkii omaisuusrikossarjaa, jossa viiden miehen epäillään syyllistyneen törkeään varkauteen helmikuun ja huhtikuun välisenä aikana useilla paikkakunnilla Suomessa.

Anastetun omaisuuden arvellaan olevan peräisin Oulun, Kemin, Tornion ja Rovaniemen lisäksi Vantaalta. Kauppaliikkeitä pyydetään tarkistamaan varastonsa rikosten selvittämiseksi. Myös kansalaisten havaintoja rikostapahtumista kaivataan.

Lapin poliisi on tehnyt kaksi erillistä kotietsintää miesten asuinhuoneistoon Kemissä ja takavarikoinut sieltä molemmilla kerroilla omaisuutta, joiden yhteisarvo ylittää 10 000 euroa.

Varkaille kelpasivat merkkivaatteet.

Takavarikoidussa omaisuudessa on ollut mukana kalliita merkkivaatteita ja jalkineita, elektroniikka kuten matkapuhelimia, kannettavia tietokoneita, tabletteja, kuulokkeita sekä muuta pientavaraa, joiden kaikkien epäillään olevan anastettuja.

Miehet ovat liikkuneet valkoisella Volkswagen Passat -merkkisellä ajoneuvolla, joka on ollut Puolan kilvissä. Heidän tiedetään liikkuneen Vantaalla 8.2.–29.3.2020 sekä lisäksi Oulussa, Kemissä, Torniossa ja Rovaniemellä 29.3 – 28.4.2020.

Poliisin saamien tietojen mukaan miehet ovat tulleet liikkeisiin sisälle joko yksitellen tai seurueena. Liikkeessä tuotteista on irrotettu hälyttimet ja ne on anastettu laittamalla tuotteet vaatteiden sisään tai mukana olleisiin reppuihin.

Miesten oletetaan myyneen tai yrittäneen myydä tuotteita sosiaalisen median myyntipalstoilla huomattavasti edullisemmin kuin mikä tuotteen myyntihinta on liikkeessä.

Poliisi muistuttaakin kansalaisia olemaan tarkkaavaisia ostaessaan tavaroita netin myyntipalstoilta. Mikäli tuote on arvoonsa nähden epäilyttävän edullinen, tulisi ostajan hälytyskellojen soida. Kansalainen voi epähuomiossaan ostaa anastettua omaisuutta ja siten syyllistyä itsekin esimerkiksi kätkemisrikokseen tai rahanpesuun.

Kotietsinnässä löytyi myös kännyköitä ja tabletteja.

Mikäli epäilet anastetun omaisuuden olevan liikkeestäsi, ota mahdollisimman pian yhteyttä Oulun poliisiin p. 0295 465 829. Osalle omaisuudesta on löytynyt omistaja, mutta poliisilla on edelleen paljon omaisuutta, jonka omistajat eivät ole tiedossa.

Kaipaamme myös havaintoja rikostapahtumista ja niiden tapahtuma-ajasta. Havainnot voi ilmoittaa Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194 tai vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi

Tapauksen tutkintaan liittyen poliisilla on neljä henkilöä kiinniotettuna.

Takavarikkoon päätyneitä tavaroita.

    Lisää aiheesta

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?