Oulun Sykkeli-kaupunkipyörät jäävät varastoon toistaiseksi - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oulun kaupunki­pyörät jäävät varastoon – korona­virus söi puolalaisen pyörä­firman talouden

Pinkit pyörät nimettiin Oulussa Sykkeleiksi.

Oulussa vierailulla ollut Dan Kreutzfeldt käytti Sykkeliä syyskuussa 2019.­

27.4.2020 16:16

Oulun pinkit kaupunkipyörät eli Sykkelit eivät ilmesty katukuvaan ainakaan alkukesän aikana.

Kaupunkipyöriä hallinnoiva Nextbike Polska S.A. ei pysty ottamaan käyttöön Oulun kaupunkipyöräjärjestelmää toukokuussa, eikä välttämättä koko kesänä. Näin ollen pyörät pysyvät varastossa ainakin toistaiseksi.

Puolassa kaikki kaupunkipyöräjärjestelmät ovat olleet koronakriisin takia lainsäädännöllä suljettuna maaliskuun lopusta lähtien 35:ssä eri kaupungissa. Koronakriisin takia Nextbike Polska S.A.:n tulot ovat katkenneet, mikä vaikeuttaa yrityksen taloustilannetta merkittävästi.

Oulun kaupunkipyöräjärjestelmän toimittajaksi valittiin tarjouskilpailun perusteella puolalaisyritys. Se on merkittävä kaupunkipyörien toimittaja Euroopassa. Suomessa yrityksen kaupunkipyörät ovat käytössä Turussa ja Oulussa.

Kaupunkipyöräjärjestelmä hankittiin Ouluun kymmenen vuoden sopimuksella. Koko sopimuskauden hinta on 6,7 miljoonaa euroa.

Oulun kaupunkipyöräjärjestelmässä on 600 pyörää ja 60 kaupunkipyöräasemaa. Kaupunkipyörien toimittajalle syntyy käyttökustannuksia huollosta, asiakaspalvelusta ja teknisistä taustajärjestelmistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?