Oulun ja Kuusamon kentillä tarkastetaan Helsingin lennoille lähtevät – lähtö evätään, jos matkustamiselle ei ole painavaa perustetta - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oulun ja Kuusamon kentillä tarkastetaan Helsingin lennoille lähtevät – lähtö evätään, jos matkustamiselle ei ole painavaa perustetta

Oulun ja Kuusamon kentillä tarkastetaan Helsinkiin päin lähtevien lentomatkustajien matkustamisen tarkoitus.

Julkaistu: 28.3. 10:55

Poliisi tekee arvioinnin jokaisen matkustajan osalta tapauskohtaisesti.

Uuttamaata koskevista liikkumisrajoituksista johtuen Oulun poliisilaitos tekee viranomaistarkastuksia Oulun ja Kuusamon lentoasemilla Helsinki-Vantaalle matkustaville lentomatkustajille.

Viranomaistarkastuksessa selvitetään matkustajan perusteet lennoille lähtemiselle. Lennolle oikeuttavat perusteet on esitettävä joko suullisesti tai kirjallisesti.

– Poliisi toivoo, että jokainen kansalainen kantaisi vastuunsa tilanteesta. Poliisi valvoo rajoitusten noudattamista, mutta vastuullisen käyttäytymisen tulee nyt lähteä jokaisesta itsestään, sanoo ylikomisario Jyrki Kivirinta Oulun poliisilaitokselta.

Liikkumisrajoitusten tarkoituksena on hillitä koronaviruksen leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen. Rajoitukset astuivat voimaan 28.3. ja ne ovat voimassa 19.4. saakka.

Lennolle oikeuttavat perusteet ovat: oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalle, viranomaistoiminta, työn, elinkeinon tai luottamustoimen harjoittaminen, lakisääteisen velvollisuuden täyttäminen, lähiomaisen kuolema sekä lapsen tapaamisoikeuden toteuttaminen tai muu painava henkilökohtainen syy.

Vapaa-ajan matkustaminen ei ole riittävä syy ja näissä tapauksissa pääsy lennolle evätään. Poliisi tekee välttämättömyysarvion tapauskohtaisesti.

Toistaiseksi ei edellytetä kirjallista todistusta työnantajalta, mutta sellainen on suositeltavaa. Liikkumisrajoituksiin poliisi ei anna etukäteispäätöksiä.

Liikkumisrajoitukset koskevat lähtökohtaisesti kaikkia, joilla ei ole erikseen perusteltua syytä liikkua Uudeltamaalta muualle Suomeen tai muualta Suomesta Uudellemaalle.

Vastauksia liikkumisrajoituksia koskeviin kysymyksiin voi lukea poliisin verkkosivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?