23-vuotias nainen vangittu Kempeleen taposta epäiltynä – peitti oikeudessa kasvonsa - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

23-vuotias nainen vangittu Kempeleen taposta epäiltynä – peitti oikeudessa kasvonsa

Oulun käräjäoikeus on vanginnut 23-vuotiaan naisen Kempeleen taposta epäiltynä. Vangitsemisistunnossa hänen vieressään oli asianajaja Johanna Kenakkala-Kinnunen.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut 23-vuotiaan naisen Kempeleen taposta epäiltynä. Vangitsemisistunnossa hänen vieressään oli asianajaja Johanna Kenakkala-Kinnunen.

Julkaistu: 11.12.2019 14:24

Surmatyö paljastui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Uhri on 1980-luvulla syntynyt nainen.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut oululaisnaisen Kempeleessä 8. joulukuuta tapahtuneeseen henkirikokseen liittyen.

Surmasta epäilty nuori nainen vangittiin todennäköisin syin epäiltynä taposta. Haukiputaan poliisivankilaan sijoitettu nainen oli vangitsemisistunnossa pukeutunut mustaan huppariin ja peitti kasvonsa.

Asia käsiteltiin yleisön läsnä olematta ja oikeudenkäyntiasiakirjat määrättiin salassa pidettäväksi syyteasian käsittelyyn asti taikka kunnes asia on jätetty sillensä.

23-vuotias epäilty asuu sosiaalisen median tietojen mukaan Oulussa. Hänellä on taustallaan aiempia rikostuomioita.

Poliisi ei ole kertonut surmatyön motiiveja, vaikka esitutkinnassa on saatu käsitys tapahtumien taustoista.

Oulun poliisi tiedotti Kempeleen tapahtumista 9. joulukuuta. Henkirikos paljastui lauantaina ja sunnuntaina välisenä yönä, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin puukotuksesta yksityisasunnossa Kempeleessä.

Paikalle meni useita poliisipartioita ja ensihoitoyksikkö. Ensihoitoyksikön lääkäri totesi asunnosta löytyneen uhrin kuolleeksi. Uhri on 80-luvulla syntynyt kempeleläinen nainen.

Poliisi kuulusteli asian vuoksi useita henkilöitä, mutta pidätti 23-vuotiaan naisen epäiltynä taposta. Poliisin mukaan epäilty ja uhri tunsivat toisensa ennalta.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta