Ylioppilaslehti: Professori lähetti Mannerheim-postia laajalla jakelulla – näin kommentoi opiskelijoiden puheenjohtaja - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Ylioppilaslehti: Professori lähetti Mannerheim-postia laajalla jakelulla – näin kommentoi opiskelijoiden puheenjohtaja

Oulun yliopiston sosiologian professorin lähettämästä sähköpostiviestistä syntyi julkinen kohu.

Oulun yliopiston sosiologian professorin lähettämästä sähköpostiviestistä syntyi julkinen kohu.

Julkaistu: 21.11.2019 12:11

Kiltahuoneeseen ilmestynyt marsalkka Mannerheimin kuva oli matkamuisto.

Oulun yliopiston kasvatustieteen tiedekunnan tiloihin maaliskuussa 2019 ilmestynyt Mannerheimin kuva oli matkamuisto Suomen opettajaksi opiskelevien liiton (SOOL) järjestämiltä Talvipäiviltä.

Oulun Luokanopettajaopiskelijoiden puheenjohtaja Sara Hagelberg kertoo Oulun ylioppilaslehdessä, että kuva valikoitui fuksien tehtäviin sattumalta eikä sillä ole ollut erityistä merkitystä kiltahuoneen jakaville kasvatustieteiden tiedekunnan ainejärjestöille.

Kuvasta luopuminenkaan ei hänen mukaansa ole ollut järjestöille kynnyskysymys.

– Kuvan poistamisen sijaan ongelmallista opiskelijajärjestöille on, miten asiasta on tiedeyhteisössä viestitty. Kun kyseinen viesti lähetettiin kaikille tiedekunnan opiskelijoille, meille ei annettu aikaa reagoida tai käsitellä asiaa asianomaisten kesken, Hagelberg ihmettelee.

Kohu sai alkunsa tiistaina, kun Oulun yliopiston sosiologian professori Vesa Puuronen lähetti sähköpostiviestin. Viesti lähti laajalla jakelulla kasvatustieteen tiedekunnan opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Viestin aiheena oli Oulun Luokanopettajaopiskelijat ry:n (Olo) ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille järjestämä kilpailu, jossa yksi tehtävä oli ottaa selfie yhdessä Mannerheimin kuvan kanssa.

Puurosen mielestä Mannerheimin kuva pitää poistaa tiloista ja selfien ottaminen kilpailusta. Viestin seurauksena näin tapahtuikin. Kuvan jatkosijoituspaikkaa ei ole paljastettu.

Hagelberg sanoo ylioppilaslehden haastattelussa, että järjestöt eivät pelkää julkista keskustelua aiheesta. Hän toivoo kuitenkin pelisääntöjä sähköpostilistojen käyttämiseen.

– Toivoisimme, että tiedekunnan sähköpostilistojen käytölle sovittaisiin niin henkilökuntaa kuin opiskelijoita huomioiden yhteiset pelisäännöt, jotta sen käyttö olisi varmasti tarkoituksenmukaista ja kaikkia kunnioittavaa.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta