Erikoisia varkauksia pohjoisessa: Rovaniemeltä vietiin sähkö­autojen lataus­piste, Oulusta tankkaus­paikan tietokone

Julkaistu: , Päivitetty:

Sähköautojen latauspisteen arvo on noin 30 000 euroa.
Varkaat ovat iskeneet erikoisiin kohteisiin pohjoisessa viime viikolla. Arvokas sähköajoneuvojen latausasema anastettiin kauppakeskuksen parkkihallista Rovaniemeltä 9.10. ja pari päivää myöhemmin Haukiputaan Kiviniemen venesatamasta katosi tietokone.

Rovaniemen poliisille on tehty rikosilmoitus Rinteenkulman pysäköintihallin alimmalta pysäköintitasolta viedystä sähköajoneuvojen latauspisteestä. Laite on anastettu lauantaiyönä kello 02-04 välisenä aikana.

Latausaseman arvo on noin 30 000 euroa. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena. Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja kyseiseltä ajalta tekijöiden tavoittamiseksi. Havainnot voi ilmoittaa virka-aikana poliisin numeroon 0295 466 250 tai sähköpostiin rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi

Haukiputaan Kiviniemessä sijaitsevasta veneiden tankkauspisteestä puolestaan varastettiin tietokone 11.10. Laite katosi kello 17–24 välisenä aikana.

Rikoskomisario Jan Sormusen mukaan tankkauslaite on rikottu kokonaan ja tietokone on lähtenyt varkaiden mukana.

– Harvinainen tapaushan tämä on. Varkaat luulevat saavansa päätteestä irti joitakin tietoja, joita he voivat sitten hyödyntää. Laitteen valmistajasta riippuu mitä tietoa siellä on. Yleensä laite vain välittää tiedot eteenpäin eli itse laitteesta ei ole saatavissa mitään tietoja, hän arvioi.

Veneilykausi on Oulun korkeudella melkein ohi, mutta tankkauspistettä tarvitsee edelleen muun muassa Kiviniemen meripelastusyhdistys.

Kiviniemen venesatamassa sijaitseva tankkauspiste on ollut ainoa veneiden tankkauspaikka alueella. Veneilijöillä ei nyt ole mahdollisuutta täyttää veneiden polttoainesäiliöitä missään lähistöllä.

Kiviniemen varkaudesta pyydetään havaintoja poliisin vihjenumeroon 0295 416 194 tai sähköpostiin teematiimi.oulu@poliisi.fi

Artikkelia korjattu 16.10.2019 kello 09.02: Haukiputaan Kiviniemen venesatamasta ei varastettu tankkauspisteen maksupäätettä vaan erillinen tietokone, joka ei ole yhteydessä maksupäätteen kanssa.