Perhetragedia Raahessa – pojan epäillään pahoin­pidelleen isänsä kuoliaaksi

Julkaistu: , Päivitetty:

Syyttäjä vaatii raahelaismiehelle tuomiota murhasta. Jutun käsittely alkoi Oulun käräjäoikeudessa maanantaina.
Pahoinpitely tapahtui 6. kesäkuuta Raahessa. Isä ja poika asuivat saman kiinteistön eri asunnoissa. Poikaa syytetään isänsä väkivaltaisesta murhasta. Poika kiistää murhan tai yleensäkin henkirikoksen, mutta myöntää pahoinpidelleensä isäänsä nyrkein.

Syytetty raahelaismies saapui oikeuteen harmaaseen huppariin pukeutuneena ja eväspussi mukanaan. Istunnossa on paikalla useita muita perheenjäseniä. Kaksi asianomistajaa on paikalla videon välityksellä Ruotsista.

Teonkuvauksen mukaan pojan epäillään menneen isänsä asuntoon aamuyöstä. Silmitön väkivalta alkoi heti. Pojan epäillään pahoinpidelleen liikuntarajoitteista isäänsä potkimalla, nyrkeillä lyömällä ja kuristamalla. Isä kuoli pahoinpitelystä saamiinsa vammoihin.

– Uhri on ikänsä, moninaisten sairauksiensa ja liikuntarajoittuneisuutensa vuoksi ollut kykenemätön puolustautumaan häneen kohdistuvalta ruumiilliselta väkivallalta, totesi erikoissyyttäjä Hannu Koistinen.

Rajun väkivallan jälkeen poika poistui asunnosta ja jätti isänsä sinne. Syyttäjän mukaan teon taustalla oli pojan katkeruus isäänsä kohtaan, vaikka isä rahoitti poikansa elämän samassa kiinteistössä.

Puolustuksen mukaan poika kävi yöllä isänsä asunnossa ja pahoinpiteli isää nyrkein, mutta isä puhui, liikkui ja hengitti normaalisti vielä kun hän poistui omaan asuntoonsa.

– Isällä oli ovi aina auki ja siellä kävi paljon ihmisiä. Kuka tahansa ulkopuolinen on voinut tunkeutua asuntoon, syytetyn asianajaja Altti Lepoluoto totesi.

Puolustus vaatii syytetyn miehen mielentilan tutkimista.

Artikkelia korjattu 14.10. kello 13.41. Ruotsista videon välityksellä paikalla on kaksi asianomistajaa, ei vain yhtä.