Haapajärven moni­toimi­talon katolla näkyi liekkejä – jopa pari­kymmentä pelastus­laitoksen yksikköä hälytettiin apuun

Julkaistu:

Sivulliset huomasivat, että Haapajärven monitoimitalon katto oli liekeissä lauantaina illalla. Parisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä hälytettiin apuun.
Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta noin varttia vaille kuusi illalla.

Sivulliset huomasivat, että Haapajärven monitoimitalon katolta nousee mustaa savua ja liekkejä. Hätäkeskus luokitteli tehtävän ”suureksi” ja paikalle hälytettiin parisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Monitoimitilassa on sisäliikuntatiloja.

– Katolla oli havaittu mustaa savua ja liekkejä nousevan.

– Siinä oli uhkaava lähtötilanne. Kun isossa monitoimitalossa havaitaan mustaa savua ja liekkejä, niin se on tietenkin iso lähtötilanne, päivystävä palomestari Tapani Lehtelä sanoo Jokilaaksojen pelastuslaitokselta.

Kun muutama pelastuslaitoksen yksikkö pääsi paikalle, selvisi, että palo olikin todellisuudessa ilmoitettua pienempi. Lopulta paikan päälle saapui neljä yksikköä. Ensimmäinen yksikkö oli paikalla seitsemässä minuutissa.

– Loppujen lopuksi selvisi, että rännissä eli vesikourussa oli lämmityskaapeli syttynyt palamaan. Aika pienellä vahingolta sitten selvittiin. Ei levinnyt rakennukseen tämä palo ollenkaan, Lehtelä toteaa.

Palo saatiin nopeasti sammumaan iltakuuden maissa.