Torniolaiset kokoontuivat suruhartauteen yläkoululaisen tytön muistoksi – paikkakunta järkyttynyt tapahtumista

Julkaistu:

Koululla otettiin käyttöön kriisitoimintasuunnitelma ja luokalle on pidetty hartaustilaisuus.
Tornion seurakunta järjesti perjantai-iltana suruhartauden nuoren torniolaistytön muistoksi. Hartaus pidettiin klo 18 Alatornion kirkossa.

IS:n useasta lähteestä saamien tietojen mukaan tapahtumien taustalla olisi koulukiusaamista. Koulu vahvistaa, että koulutyössä on käsitelty tällä viikolla kuolemantapausta. Koulussa on otettu käyttöön kriisitoimintasuunnitelma ja menehtyneen oppilaan luokalle on pidetty hartaus.

Tornion seurakunta julkaisi perjantaina sosiaalisessa mediassa avoimen kutsun suruhartauteen. Kirkkoon kerääntyi illalla viitisenkymmentä ihmistä. Joukossa oli myös muutamia menehtyneen tytön luokkakavereita. Osallistujat sytyttivät kynttilät lähetyskynttelikköön. Vt. kirkkoherra piti lyhyen puheen.

– Tunnelma oli hiljainen ja rauhallinen, mitään hysteerisyyttä en havainnut. Kyyneleet valuivat monien poskilla, mukana ollut seurakuntalainen kuvaili hartauden tunnelmaa.

Alatorniolainen kansanedustaja Kaisa Juuso (ps.) julkaisi perjantaina Facebook-päivityksen tapaukseen liittyen:

– Tänään kuulin surullisia uutisia kotikaupunkini koulusta. Lämmin osanottoni omaisille ja muille läheisille sekä kaikille koulun oppilaille ja opettajille. Julkaisen tässä viime keskiviikkona Uusi Rovaniemessä julkaistun blogini, joka liittyy koulukiusaamiseen, Juuso kirjoitti.

Myös Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Ponkala (kesk) kertoo kuulleensa asiasta perjantaina. Hän toivoo voimia kaikille asianosaisille.

Ponkalan mukaan kaupunginvaltuusto käsitteli koulukiusaamista kokouksessaan viime viikolla. Esillä oli aloite koulurauha-asiamiehen saamiseksi Tornioon.

– Tavoitteena on saada lisää resursseja koulukiusaamisen ehkäisemiseen ja työntekijä nuorten kohtaamiseen. On ikävää, kun kiusaamisella on vakavia seurauksia, hän huomauttaa.