Juha Sipilän liikemieskaverin helikopteri kaatui Oulussa – kyydissä kaksi matkustajaa

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Oulun pelastuslaitos sai torstaina hälytyksen keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuudesta.
Oulun pelastuslaitoksella oli nopea lähtö lentokentälle Oulussa. Pelastuslaitos sai torstaina kello 11 jälkeen hälytyksen keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Lentokentäntiellä.

– Helikopteri oli noussut noin kahden metrin korkeuteen, kun se kaatui kyljelleen. Ensihoito tarkasti kaksi helikopterissa ollutta henkilöä, mutta aihetta jatkohoitoon ei ollut, Oulun pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Vesa Ek kertoo Ilta-Sanomille.

Hänen mukaansa onnettomuudessa oli aineksia isompaan vahinkoon.

– Kopterin lavat menivät poikki ja niistä tuli heitteitä ympäristöön. Ne eivät osuneet kehenkään, mutta lähellä olleeseen polttonestesäiliöön tuli reikä ja sitä nyt paikkaillaan, hän sanoo.

Helikopteri on aiemmin ollut ex-pääministeri Juha Sipilän ja hänen liikemiesystävänsä Juha Hulkon omistuksessa.

Paikalla Oulun lentokentällä ollut Hulkko kertoi IS:lle, että kone on nykyisin vain hänen omistuksessaan. Hyvävoimaisen näköinen Hulkko kieltäytyi kommentoimasta oliko hän itse ollut koneessa mukana ja sanoi viranomaisten tiedottavan asiasta.

Näin tapahtumat etenivät

– Lentokentällä on helikopteri kaatunut kyljelleen, Oulun lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen kertoo Ilta-Sanomille.

– Ilmeisesti tämä on tapahtunut nousun yhteydessä, hän sanoo.


Ilta-Sanomien paikalla oleva valokuvaaja Ville Honkonen kertoi, että laaja alue kyljellään olevan helikopterin ympärillä on vaahdotettu. Paikalla näykyy useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja poliisin teknistä tutkintaa.

– Kyseessä on ilma-aluksen onnettomuuden vaara ja pelastuslaitoksen johtama tehtävä, Oulun poliisilaitoksen johtokeskuspäivystäjä vanhempi konstaapeli Tommi Tikka kertoi aiemmin torstaina Ilta-Sanomille.