Oulun poliisi jakoi ajokieltoja raskaalle liikenteelle – kaikissa tarkastetuissa autoissa huomautettavaa

Julkaistu:

Ajoneuvot ratsattiin tiistaina työtehtävien aikana.
Oulun poliisilaitos yhdessä katsastuksen kanssa suoritti raskaan liikenteen valvontaa tiistaina 17.9. Ruskossa, Haukiputaalla ja Jäälissä. Päivän aikana tarkastettiin 28 raskaan liikenteen ajoneuvoa. Niistä 10 määrättiin ajokieltoon.

Poliisin mukaan lähes jokaisessa tarkastetussa autossa oli jotakin huomautettavaa. Lisäksi paljastui kuusi ylikuormaa eli ajoneuvon kokonaismassa oli suurempi kuin sallittu massa kyseiselle ajoneuvolle. Kolmella kuljettajalla ei ollut ammattipätevyyttä.

Ajokieltoon määrätyissä ajoneuvoissa puutteet liittyivät runkorepeämiin, jarruvikoihin, rengaspuutteisiin, ympäristöhaittoihin, kytkentälaitteisiin sekä katsastamattomuuteen.

– Tulosta ei voi pitää hyvänä liikenneturvallisuuden näkökulmasta. Kaikki ajoneuvot tavattiin liikenteestä ja ne olivat työtehtävissä, poliisi tiedottaa.

Tarkastuksen kohteeksi joutuneet ajoneuvot otettiin liikennevirrasta valikoimatta ja kohdentamatta valvontaa. Ne kuljettajat, joilla ei ollut huomautettavaa tai vähäistä huomautettavaa, pääsivät jatkamaan työtään joustavasti. Vikojen lukuisuudesta johtuen joidenkin ajoneuvojen kohdalla aikaa tarkastukseen jouduttiin käyttämään pidempään.