Oulu vuokraa palo­asemat ruotsalais­yhtiöltä – pääpalo­asema muuttaa Raksilasta Linnanmaalle

Julkaistu:

Oulun kaupunki vuokraa uudet paloasemat ruotsalaiselta kiinteistösijoitusyhtiöltä.
Linnanmaan ja Raksilan paloasemien hankinnasta on tehty vuokrasopimus yhteiskuntakiinteistöihin erikoistuneen kiinteistösijoitusyhtiö Hemsön kanssa. Kilpailutetun vuokrahankinnan sopimus kattaa paloasemien suunnittelun, rakentamisen ja käytön aikaisen sovitun kiinteistöjen ylläpidon.

Ruotsalainen Hemsö vuokraa paloasemat Oulun kaupungille 25 vuoden vuokra-ajalla. Paloasemien käyttäjänä toimii Oulu-Koillismaan pelastuslaitos. Oulun kaupunginhallitus on linjannut, että kaupunki hankkii paloasemat vuokrahankintoina.

Uudet paloasemat korvaavat nykyisen Raksilan paloaseman toiminnot. Pääpaloasema muuttaa Linnanmaalle. Sen valmistuttua Raksilan vanha asema puretaan ja tilalle rakennetaan entistä pienempi asema.

Linnanmaan paloaseman arvioitu valmistumisaika on kesä 2021, ja Raksilan paloaseman valmistumistavoite on kevät 2023. Uuden keskuspaloaseman paikka on Elektroniikkatien ja Haukiputaantien kulmassa.

Raksilaan suunniteltava uusi paloasema tulee olemaan pienempi palo- ja pelastusyksikkö. Linnanmaan paloasema tulee palvelemaan Oulun kaupungin pohjoisia osia.

– Vuokrasopimuksen allekirjoitusten jälkeen alkaa kehitysvaihe, jossa Oulun kaupunki ja Hemsö kehittävät yhteistyössä hankkeen suunnitelmat rakennuslupa- ja toteutusvaihetta varten, kertoo projektipäällikkö Eero Keränen Oulun Tilapalveluista.

Vuokrasopimuksessa on optio siirtää vuokrasopimukset mahdolliselle tulevalle maakuntahallinnolle.