Mies houkutteli 14-vuotiasta savukkeilla ja alkoholilla – raiskasi Tuiran pimeässä metsikössä - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Mies houkutteli 14-vuotiasta savukkeilla ja alkoholilla – raiskasi Tuiran pimeässä metsikössä

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut Tuirassa 14-vuotiaan tytön raiskanneen miehen kolmen vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi Barhum Abdullhadin kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

13.9.2019 15:10

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 22-vuotiaan Abdullhadi Barhumin maaliskuussa 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Sekä syyttäjä että tuomittu valittivat tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen. Syyttäjän mielestä tuomiota pitäisi korottaa yli kolmeen vuoteen. Barhum puolestaan vaati joko syytteiden hylkäämistä tai tuomion alentamista.

Hovioikeus korotti käräjäoikeuden tuomiota. Se on tuominnut Barhumin törkeästä raiskauksesta kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Oikeuden mielestä 17. marraskuuta 2018 tapahtunut teko on ollut asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta vakavalla tavalla loukkaava rikos. Teossa on käytetty henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa ja tyttö on ollut tapahtumahetkellä 14-vuotias.

Barhum ja tyttö ovat ensimmäisellä tapaamiskerralla suudelleet ja toisella tapaamiskerralla menneet Tuirassa metsikköön, missä osapuolet ovat suudelleet ja lopulta tapaaminen johti tytön raiskaamiseen.

Hovioikeuden mukaan Barhum on ollut sukupuoliyhteydessä tytön kanssa työntämällä peniksensä tämän suuhun. Tytön ja Barhumin välinen ikäero ja uhrin selvästi suojaikärajaa alhaisempi ikä puoltavat raiskauksen arvioimista kokonaisuutena arvostellen törkeäksi.

– Teko on tapahtunut pimeässä metsikössä ilta-aikana eivätkä osapuolet ole tunteneet toisiaan entuudestaan. Teossa on käytetty hyväksi uhrin kiinnostusta tupakkaan ja alkoholiin. Asianomistajan kertomuksen mukaan Barhum on lopettanut tekonsa vasta muiden lasten tultua paikalle, tuomiossa todetaan.

Hyväksikäyttökertoja on ollut saman illan aikana kaksi. Hovioikeuden mielestä se osoittaa tekijässä päämäärätietoisuutta. Nämä seikat lisäävät raiskauksen moitittavuutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?