Dieselin hintaan hermostuneet Tuulikki ja Heino lähtivät viemään diesel­veron poisto­aloitetta eduskuntaan: ”Nyt kyllä jännittää!”

Julkaistu:

Kansalaisaloite luovutetaan lakivaliokunnan puheenjohtajalle torstaina klo 10.
Haapavetinen Tuulikki Paavola matkustaa keskiviikon iltajunalla pohjoisesta Helsinkiin. Laukussa on mukana painavaa asiaa, sillä kansalaisaloite dieselveron poistamiseksi on kerännyt 125 439 allekirjoitusta.

Matkaseurana on Heino-puoliso. Molempien jännitys kasvaa mitä lähemmäs pääkaupunkiseutua päästään.

– Jännittävä reissu, sitä ei voi kieltää, pariskunta tuumaa, kun juna lähestyy Kauhavan asemaa.

Paavolan pariskunta hermostui dieselin hintaan niin paljon, että he avasivat marraskuussa 2018 kansalaisaloite.fi -sivustolle aloitteen dieselveron poistamisesta. Samana iltana aloite oli kerännyt eduskuntakäsittelyyn vaadittavat 50 000 allekirjoitusta.

Lue lisää: Tuulikki keksi dieselveron poiston kansalaisaloitteen huoltoasemalla: ”Nyt on pakko tehdä jotakin!”

Aloitteen tekijät vaativat käyttövoimaveron poistoa dieselpolttoainetta käyttäviltä autoilta. Perusteluna on, että dieselautojen käyttökustannukset ovat huomattavasti suuremmat kuin bensiiniä käyttävillä autoilla. Tämä johtuu dieselpolttoaineen hinnankorotuksista.

Aloite sai hyvän vastaanoton ja puolessa vuodessa se keräsi huikean määrän kannattajia. Nimilistat ovat jo eduskunnassa, mutta Paavolat luovuttavat itse aloitteen eduskunnan lainsäädäntöjohtajalle Tuula Kulovedelle torstaina kello kymmeneltä.

– En tiedä kuinka paljon meille on varattu aikaa, mutta jos saan vähän suunvuoroa, niin sanon, ettei dieselvero saa olla omistus- vaan käyttöperusteinen, Tuulikki painottaa.

Paavolat saivat idean kansalaisaloitteen keräämisestä Haapavedellä huoltoasemakäynnillä. He olivat tankkaamassa perheen kahta autoa, kun huomasivat, että dieselillä ja bensalla on hintaeroa vain kaksi senttiä.

Haapaveden Ollalan kylässä asuva pariskunta toivoo, ettei kansalaisaloitteen eteen tehty työ menisi hukkaan, vaan kansalaisten mielipide otetaan huomioon.

– Olen saanut valtavasti yhteydenottoja ja puheluita. Olen keskustellut lukemattomien ihmisten kanssa aiheesta. Aloitteeseen käytettyä aikaa ei voi rahalla mitata. Mutta minun työni on tehty huomenna kello kymmeneltä, eduskunta ja lakivaliokunta jatkavat siitä, Tuulikki Paavola toteaa.

Juttua muokattu 12.9. klo 9.36: Vaihdettu aloitteen vastaanottajaksi eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Tuula Kulovesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt