Markku on taas teltassa sillan alla – ihmisten auttamishalu meni överiksi

Julkaistu:

Lahjoittaja toi niin ison patjan, ettei se mahdu telttaan sisälle.
Oululainen koditon, ihmisroskapuheista vuosi sitten suutahtanut Markku Korhonen hymyilee tyytyväisenä uuden telttansa oviaukossa. Viime viikolla poltettu omaisuus on siivottu pois Pikisaaren sillan alta.
Korhosen omaisuus tuhoutui palossa, mutta ystävälliset auttajat ovat lahjoittaneet kodittomalle miehelle uuden teltan, patjat ja makuupussin. Hän on saanut myös vaatteita ja kaiken kukkuraksi uimalippuja läheiseen Raatin uimahalliin.

– Sain myös uimahousut ja pyyhkeen, niin voin käydä hallissa pesulla ja uimassa, 52-vuotias Korhonen kertoo.


Ihmisten ystävällisyys ja huomaavaisuus on lohduttanut tulipalon jälkeen.

– Joidenkin ihmisten osalta auttamishalu on mennyt kyllä jo liiallisuuksiin. Tarkoitus ei ole täyttää telttaa tavaralla. Aika vähällä ihminen pärjää, Markku sanoo ja osoittaa teltan ulkopuolella olevaa suurta patjaa.

Mustassa pakkauksessa oleva patja on isokokoinen, pituutta sillä on kaksi metriä ja leveyttäkin metri. Se ei mahdu telttaan sisälle.

Tulipalo ja vähäisen maallisen omaisuuden menetys on vaikuttanut Markun mielialaan monella tavalla. Hän ei enää uskalla nukkua kunnolla. Luottamus ihmisiin horjuu. Teltan paikkaa hän ei silti aio vaihtaa kauemmas kaupungista.

– Helkatin säikky minusta on tullut. Jokainen risahdus pitää käydä tarkastamassa. Syrjemmäs en silti lähde. Tässä on hyvä paikka, eivät hätistele poliisit eivätkä kaupungin teknisen puolen miehet, Korhonen toteaa.