Laskuvarjo­hyppääjä putosi puuhun Oulussa – pelastuslaitos joutuu hakemaan miehen alas kiipeämällä - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Laskuvarjo­hyppääjä putosi puuhun Oulussa – pelastuslaitos joutuu hakemaan miehen alas kiipeämällä

Hyppääjä oli jäänyt jumiin mäntyyn noin kymmenen metrin korkeuteen.

Julkaistu: 1.9.2019 20:53, Päivitetty 1.9.2019 22:30

Onnettomuus sattui Oulunsalon kaupunginosassa lähellä Oulun lentoasemaa.

Epäonninen laskuvarjohyppääjä oli laskeutunut puuhun ja jäänyt sinne jumiin Oulussa. Pelastuslaitos sai tehtävän Oulunsalon kaupunginosaan hieman ennen kahdeksaa sunnuntai-iltana.

Pelastuslaitoksen mukaan henkilö on noin kymmenen metrin korkeudessa. Paikalle lähetettiin puomitikasyksikkö, mutta pelastuslaitos joutuu hakemaan miehen puusta kiipeämällä, koska autolla ei pääse tarpeeksi lähelle puuta.

Kymmenen jälkeen illalla pelastuslaitoksella on edelleen tehtävä käynnissä ja hyppääjä puussa. Paikalla olevan päivystävän paloesimiehen mukaan paikka on tien laidassa, mutta ympäröivä maasto on tiheä ja haastava.

– Männyn latvusto on tiheä. Vaatii vähän aikaa, että päästään tuonne ylös. Pitää varmistaa kaikki, ettei satu lisävahinkoa ja oksisto on sen verran tiheä, että sitä kestää vähän aikaa raivata.

Pelastajat kiipeävät puuhun ja laskevat hyppääjän alas puusta valjaiden avulla. Paloesimies arvioi, että tehtävä on ohi ennen yhtätoista.

Tapahtumapaikka sijaitsee Automaatiotien ja Papinjärventien risteyksessä lähellä Oulun lentoasemaa.

Lisää aiheesta