Mies kuoli Haapaveden rivitalopalossa – neljä asuntoa tuhoutui täysin

Julkaistu: , Päivitetty:

Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.
Haapavedellä Pohjois-Pohjanmaalla on kuollut mies rivitalon tulipalossa, kertoo Oulun poliisi. Savusukeltaja pelasti tajuttoman miehen asunnostaan, mutta vuonna 1972 syntynyt mies kuoli elvytyksestä huolimatta.

Viiden huoneiston rivitalo paloi pahoin perjantai-iltapäivänä. Neljä asuntoa tuhoutui täysin, mutta yksi asunnoista saatiin säästettyä palolta, Jokilaaksojen pelastuslaitoksen palomestari Matti Virtanen kertoi aiemmin.

Tulipalo on hallinnassa, mutta sammutustyöt jatkuvat vielä yöhön asti, Virtanen kertoi iltapäiväviiden jälkeen. Viereinen rivitalo evakuoitiin aiemmin runsaan savunmuodostuksen vuoksi, mutta palolla ei ole enää vaaraa levitä naapurirakennuksiin.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen Rautionkujalla syttyneestä tulipalosta hieman kello kahden jälkeen iltapäivällä. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, tulessa oli rakennuksen keskiosassa sijainnut huoneisto. Huoneiston palo saatiin sammutettua, mutta tuli ehti levitä rivitalon ullakolle. Ullakko paloi neljän huoneiston osalta. Asunnot ovat myös kärsineet mittavia vesivahinkoja.

Palosta levisi runsaasti savua Haapaveden keskustan suuntaan, ja pelastuslaitos kehotti lähellä asuvia sulkemaan ovet ja ikkunat.

Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Poliisin mukaan myös palossa kuolleen miehen kuolinsyy on vielä epäselvä. Poliisi ja pelastuslaitos tutkivat yhdessä syttymissyytä, ja poliisi selvittää miehen kuolemansyytä.