Oulun poliisilaitos julkaisi muistutuksen kaikille marjastajille: ”marjastajien etsintä alkaa avosuohillastajien etsinnöillä” - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Oulun poliisilaitos julkaisi muistilistan marjastajille – erityisesti yksi ihmisryhmä eksymisvaarassa

Kuva Kemijärveltä. Arkistokuva.

Kuva Kemijärveltä. Arkistokuva.

Julkaistu: 23.7.2019 21:09

Oulun poliisilaitos julkaisi tiistaina muistutuksen kaikille marjastajille Facebookissaan.

Oulun poliisi muistuttaa sosiaalisessa mediassaan, että joka vuosi marjojen kypsyessä poliisi saa tehtäväkseen etsiä kadonneita marjastajia suoalueilta Lapissa ja Kainuussa.

– Marjastajien etsintä alkaa avosuohillastajien etsinnöillä. Siitä siirrytään pikkuhiljaa korpihillan- ja mustikanpoimijoihin. Puolukan poimijat etsitään ennen pakkaseen eksyneitä karpalon noukkijoita, kirjoittaa poliisi.

Erityisesti yksin suolla kulkevat keski-iän ylittäneet ovat riskiryhmässä, sillä he ovat heikompia suolla kulkijoita ja heitä eksyy eniten poliisin mukaan.

– Vastaavasti vähiten suolle katoaa noin 20-vuotiaita helsinkiläispoikia, poliisi kirjoittaa.

Poliisilaitoksen koirapartion Sauli, Kalle, Horkka ja Jussi allekirjoittamissa muistilistassa poliisi ohjeistaa, että suolle lähtiessä hillan tai muiden marjojen perässä pitää tunnistaa oma jaksaminen, ottaa mukaan syötävää ja juotavaa sekä muutama keskeinen suunnistusväline, kuten kartta, puukko, tulitikut ja kompassi.

Poliisi myös suosittelee, ettei marjastaja lähde yksin maastoon ja lataa puhelimeen 112- sovelluksen.

– Jos ei ole marjastuskaveria, niin sano ainakin jollekin visulle ystävälle paras hilla-apajasi, poliisi kirjoittaa.

Siltä varalta, että kaikesta huolimatta marjastaja onnistuu eksymään, poliisi suosittelee hälyttämään apua, säästämään puhelimen akkua ja hakeutumaan näkyvälle paikalle odottamaan.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta