Oulun epäillyssä sairaalaraiskauksessa nostettiin syytteet

Julkaistu:

Toinen kahdesta epäillystä sai syytteen raiskauksesta, toinen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.
Kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteet Oulun yliopistollisessa sairaalassa viime marraskuussa tapahtuneeksi epäillystä raiskauksesta. Asian haastehakemus on toimitettu Oulun käräjäoikeuteen.

Teosta epäillään kahta suomalaismiestä. Oulun syyttäjänvirasto kertoo tiedotteessa, että toinen miehistä sai syytteen raiskauksesta ja toinen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Epäilty seksuaalirikos tapahtui yöllä 14. marraskuuta Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksessä, jossa nainen oli potilaana erillisessä huoneessa.

Poliisi sai tiedon tapahtuneesta hoitohenkilökunnalta, joka soitti hätäkeskukseen. Miehet otettiin samana yönä kiinni sairaalan alueelta. Kiinniotetut henkilöt olivat asioimassa sairaalassa.

Poliisin aiemmin kertoman mukaan nainen oli havahtunut siihen, kun kaksi hänelle entuudestaan tuntematonta miestä kohdisti häneen seksuaalista väkivaltaa.

Molemmat epäillyt ovat kiistäneet teot.

Kalevan marraskuussa julkaiseman uhrin kertoman mukaan hänet oli siirretty päivystyksen tiloissa rauhallisempaan tilaan, jossa potilas heräsi yöllä siihen, että häneen käytiin käsiksi. Asialla oli kaksi hänelle tuntematonta miestä. Kalevan mukaan nainen huusi ja yritti hälyttää apua, mutta hälytysnappi oli pudonnut lattialle.