Katso vaikuttavat kuvat ja video: Suviseurojen paluuliikenne on juuri nyt vilkkaimmillaan – ”Polkupyöräilijätkin vetävät ohitse”

rac

Julkaistu:

Suviseurojen paluuliikenne on juuri nyt vilkkaimmillaan. Autot matelevat kävelyvauhtia.
Vanhoillislestadiolaisten suurimpaan vuotuiseen tapahtumaan Suviseuroihin Muhokselle kokoontui tänä vuonna noin 80 000 ihmistä.

Tapahtuma jatkuu vielä huomenna maanantaina, mutta pahin paluuliikenne tapahtuu sunnuntai-iltana. Ilta-Sanomien kuvaaja Ville Honkonen on tapahtumapaikalla, ja hän havaitsi, miten liikenne oli täysin puuroutunut iltakahdeksan aikoihin.

Tapahtumapaikalta on kaksi poistumisreittiä: pohjoiseen suuntaavat ajavat Muhoksen keskustan läpi valtatie 22:lle.


– Muhoksen keskusta oli ihan tukossa, päästä päähän, Honkonen sanoo.

Etelään päin lähtevät puolestaan ajavat puolestaan Tyrnäväntietä pitkin Tyrnävän keskustaan ja sieltä valtatielle. Myös se oli tukossa.


– Noin kolme kilometriä ennen Tyrnävän keskustaa, liikenne on aivan kävelyvauhtia. Tyrnävän keskustaan saapuminen ruuhkautuu. Tyrnävän keskusta ei ole sinällään ruuhkassa, mutta sinne menevä tie on hyvin pahoin ruuhkautunut, Honkonen sanoi iltakahdeksan aikoihin.

– Kyllä sen huomasi, kun lähti Tyrnävän keskustaan, niin polkupyöräilijät vetivät ohitse. Niin hitaasti siitä mennään. Asuntovaunuja on silmiin kantamattomiin, Honkonen toteaa.