Suviseuroihin tulossa 80 000 ihmistä keskelle peltoja – video paljastaa alueen massiiviset mittasuhteet

Julkaistu:

rac
Lähes puolet seuraliikenteestä saapuu Nelostietä etelästä Ala-Temmeksen ja Tyrnävän kautta.
Suviseurakenttä Muhoksella Pohjois-Pohjanmaalla alkoi täyttyä nopeasti asuntovaunuista ja teltoista sen jälkeen, kun alue avattiin majoittujille keskiviikkoaamuna kello 9. Vilkkaasta liikenteestä huolimatta tiestö on vetänyt hyvin eikä liikenne ole juuri pysähdellyt.

Suviseurojen odotetaan aiheuttavan useana päivänä liikenteen jonoutumista eri puolilla Oulun seutua. Tapahtumaan saapuu yli 12 000 ajoneuvoa, joista noin puolet on asuntovaunua vetäviä henkilöautoja tai asuntoautoja.
  • Yllä olevalta videolta voit katsoa dronekuvaa alueesta.

Lähes puolet seuraliikenteestä saapuu valtatietä 4 etelästä Ala-Temmeksen ja Tyrnävän kautta.

Seuravieraita on saapunut alueelle tasaisesti koko keskiviikon ja torstain ajan. Liikennetoimikunnan puheenjohtajan Timo Lehdon mukaan keskiviikkoiltaan mennessä alueelle oli saapunut yhteensä arviolta noin 4 500 asuntovaunua ja autoa.

Torstaina liikenne soljui kohti Matokorven seura-aluetta tasaisesti. Ruuhkia ei ollut Muhoksen suuntaan laisinkaan vielä klo 15:een mennessä. Lehdon mukaan liikenne vilkastuu iltaa kohden.

– Odotettavissa on vilkasta liikennettä arviolta puoleenyöhön saakka. Myös perjantai-iltapäivän ja illan odotetaan olevan liikenteessä vilkasta, hän arvioi.

Runsasta liikennettä on odotettavissa etenkin valtatie 22:lla Oulun ja Muhoksen välillä sekä tie 827:lla Muhoksen ja Tyrnävän välillä. Liikenteen vilkastumista voi ajoittain näkyä myös Nelostiellä Limingan ja Oulun välillä.

Oulun poliisilaitoksen valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Arto Autio toivoo malttia alueen liikenteeseen viikonvaihteen ajaksi.

– Liikenteen hidastuminen ja jonoutuminen on todennäköistä, joten toivomme malttia ja ymmärrystä liikenteeseen. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden osalta häiriöt ovat epätodennäköisiä mutta valtava väenpaljous toki tuo omat vaatimuksensa, hän huomauttaa.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) jokavuotiset Suviseurat alkavat Muhoksella Pohjois-Pohjanmaalla perjantaina 28.6.2019. Matokorven peltoaukealle odotetaan noin 80 000 kävijää.

Liikennejärjestelyistä ja ruuhkista voi etsiä tietoa liikennetilannepalvelusta ja Suviseurojen verkkosivuilta.

Lue lisää: Tiedätkö, mitä lestadiolainen sanoo toiselle erotessa?