Yllätyskäänne Oulun valepoliisikäräjillä: käsittely keskeytettiin ja siirrettiin joulukuulle

Julkaistu:

Syytetyt velvoitetaan paikalle sakon uhalla.
Oulun valepoliisikäräjät päättyivät keskiviikkona ennen kuin jutussa päästiin edes kunnolla alkuun. Teknisten ongelmien ja videoyhteyksien tuottamien kuulemisvaikeuksien jälkeen saatiin pidettyä puoli tuntia kestänyt valmisteleva käsittely.

Valmistelukäsittelyn jälkeen kihlakunnansyyttäjä Terhi Gröhn totesi, ettei syytekohtia voida käsitellä, kun kaksi syytettyä on pois paikalta. Heistä toisella on laillinen este, josta käräjäoikeus ei ollut vielä saanut tietoa. Toisen puolesta paikalla on asiamies.

– Olisin toivonut, että tästä päivästä saataisiin jotain kasaan, mutta huonolta näyttää. Jos sama meno jatkuu, niin kaikki syytekohdat on käsiteltävä erikseen, Gröhn totesi.

Oulun salissa paikalla on kaksi vangittuna olevaa syytettyä. He peittivät kasvonsa kuvauksen ajaksi. Toinen syytetty on noin nelikymppinen ja toinen parikymppinen mies. Molemmat ovat pukeutuneet siisteihin liituraitahousuihin ja pusakoihin.

Gröhn on nostanut syytteet yhteensä viidestä virkavallan anastuksesta, maksuvälinepetoksesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta, kolmesta törkeästä rahanpesusta sekä yhdestä törkeän petoksen yrityksestä.

Jutun uudeksi käsittelypäiväksi saatiin sovittua 11. joulukuuta 2019. Istuntoa Oulussa jatketaan keskiviikkona vain yhden syytetyn osalta.