Viiden henkilöauton ketjukolari jumitti liikenteen Oulussa – kilometrien jono

Julkaistu:

Kukaan ei loukkaantunut vakavasti.
Oulussa Kuusamontiellä on sattunut viiden henkilöauton ketjukolari, joka on ruuhkauttanut juhannuksen menoliikenteen pahoin.

Pelastuslaitos sai asiasta hälytyksen kello 15.11. Tarkempi paikka on Talvikankaan kohdalla. Autot olivat menossa Oulusta Kuusamon suuntaan.

Päivystävä palomestari Veli Nikula Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että yhteensä onnettomuudessa oli osallisena kuusi henkilöä. Nikula kertoi puoli neljän aikaan iltapäivällä, että ensihoito parhaillaan pohti, ketä osallisista pitää viedä jatkohoitoon.

Nikulan mukaan kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut pahoin.


Paikalla ollut Ilta-Sanomien kuvaaja Ville Honkonen kertoo, että tiellä on paljon romua.

– Ketjukolari tämä on, mutta ei mikään kevyt tuuppaus takaa. Tiellä on romua tosi paljon, Honkonen kertoo.

Silminnäkijän mukaan osallisiin autoihin on tullut keula- ja kylkivaurioita. Yksi autoista oli pyörähtänyt keula tulosuuntaan päin.


Paikalla oli neljä ambulanssia. Myös pelastushelikopteri kävi ilmassa, mutta kääntyi takaisin ennen kuin ehti laskeutua.

Onnettomuus on ruuhkauttanut moottoritien. Nikula sanoo, että kahdesta Kuusamoon kulkevasta kaistasta toinen on tukossa. Sen vuoksi autoja on muodostunut jonoksi useamman kilometrin matkalle.


Nikula arvioi puoli neljän aikaan, että raivaustöissä kuluu ainakin vielä puoli tuntia, jonka jälkeen toinenkin Kuusamoon vievä kaista saadaan auki.