Syytetyn mukaan soramontulla niskaan ammuttu uhri lausui lohduttomat viimeiset sanat - Oulun seutu - Ilta-Sanomat

Syytetyn mukaan soramontulla niskaan ammuttu uhri lausui lohduttomat viimeiset sanat

Kahden syytetyn mukaan oululaismies ampui isoveljensä yllättäen ja pakottamatta.

19.6.2019 22:16

Oulun soramonttumurhasta syytettyjen miesten näkemykset lokakuun yön tapahtumista soramontulla poikkeavat rajusti toisistaan.

Ampumisen tunnustanut 21-vuotias sanoo, että hänet pakotettiin surmatyöhön uhkailemalla ja pelottelemalla. Kaksi muuta syytettyä väittää, että mies ampui veljensä täysin yllättäen riitojen takia.

Nelikko lähti Tuirasta 7.10.2018 autolla soramontun suuntaan. Oikeudessa kuultu toinen syytetty ei osannut sanoa, miksi. Hän kiisti, että montulle olisi lähdetty surmaamistarkoituksessa. Hänen mukaansa 21-vuotias mies uhkaili veljeään ampumisella jo Tuiran asunnolla.

– Erikoista meininkiä kun veljekset usuttivat toinen toisensa kimppuun. Piti katsoa, että mikä on lopputulos, hieman Kain ja Abel -tyyppinen tilanne veljeksillä. En ajatellut missään nimessä, että lopputuloksena joku menettää henkensä, 24-vuotias syytetty totesi.

Montulla hän antoi aseen 21-vuotiaalle, joka ampui isoveljeään niskaan.

– Hän (uhri) kysyi että onko pakko ampua, voisiko ampua vaikka jalkaan. Kenenkään ei ollut pakko tehdä yhtään mitään. Annoin aseen ja kuului vaimea pamaus, syytetty kertasi.

Toinen syytetty, myös 24-vuotias mies, sanoi omassa kuulemisessaan, ettei kukaan ajatellut tapahtumien päättyvän jonkun kuolemaan.

– Käsitin, että veljeksillä oli jokin säikäytys meneillään. Mitään ampumista en ajatellut. Sellainen mielikuva oli, että asiat selvitellään uhkailulla ja kevyellä väkivallalla tehostettuna, hän sanoi.

Ampumisen jälkeen kolmikko lähti kävelemään takaisin autolle. Ruumis jätettiin monttuun, josta se kuljetettiin myöhemmin Alakylään. Ampuja ei kahden muun syytetyn mukaan reagoinut tapahtumiin mitenkään.

– Pakko oli kaverilta vielä kysyä miksi päähän eikä jalkaan. Hän (ampuja) vastasi että parempi näin, palvelus maailmalle. Tilanne oli niin kuin olisi unta nähnyt. Kylmäveristä toimintaa. Erikoinen tilanne, en tiennyt mitä ajatella, mies kertoi oikeudelle.

Oulun käräjäoikeus jatkaa soramontun tapahtumien käsittelyä vielä torstaina, jolloin kuullaan todistajia. Tuomio annetaan heinäkuun alussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?